Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Twee budget smartphones met goede camera's

 Budget smartphones met goede camera: de Oppo a74 5g en de de Motorola edge 20 lite

De camera’s in mobiele telefoons worden steeds beter. Dat geldt ook voor de camera's in budgettelefoons. Voor eigen gebruik is je mobiel een perfect middel om mooie foto’s van bijvoorbeeld je vakantie te maken, dus het is leuk als je er niet al teveel aan hoeft uit te geven. In dit artikel bespreken we de camera's van de budget smartphones Oppo a74 5g en de Motorola edge 20 lite.

Megapixels

Wat zijn nou precies die megapixels? Een digitale afbeelding bestaat uit enkele puntjes. Deze lichtpuntjes zijn pixels, waarbij een miljoen pixels een megapixel is. Het aantal pixels in een foto is ook wel de resolutie. Hoe meer pixels een afbeelding bevat, hoe hoger de resolutie van je beeld is. Selfiecamera’s bleven eerder achter in het aantal pixel. Een mobiel zoals de Oppo a74 5g heeft al een 16 megapixel selfiecamera en zorgt voor een haarscherp beeld.

Oppo a74

Hoewel het aantal megapixel natuurlijk pas echt van belang is wanneer je altijd de mogelijkheid wilt hebben om te kunnen bijsnijden of prints te maken vanaf A1 formaat, heeft de camera van de Oppo a74 5g aan de achterkant een 48 megapixel camera waarmee je prachtige beelden schiet.

Ben je op zoek naar een mobiele telefoon met nog meer megapixels? Dan is de Motorola edge 20 lite iets voor jou. Deze mobiel heeft namelijk een 108 megapixel camera. Hiermee leg je de meest gedetailleerde afbeeldingen vast. Deze camera weet het beeld zelfs met weinig licht goed vast te leggen.

Lenzen

Naast de hoofdcamera, heeft de Oppo a74 5g nog drie extra lenzen op de achterzijde. Deze zijn te gebruiken voor bijvoorbeeld extreme close-ups en om brede landschappen vast te leggen. Op deze manier kan je gevarieerd foto’s nemen en zijn er veel mogelijkheden.

Behalve de 108 megapixel camera heeft de Motorola edge 20 lite een ultragroothoeklens zodat ook brede landschappen scherp gefotografeerd worden. Een ander voordeel is dat het scherm erg scherp is, zodat je direct goed ziet wat je fotografeert.

Motorola edge 20 lite

Overige prestaties

De Oppo a74 5g is zeker goed geprijsd gezien de vele features die de telefoon biedt. Vooral de batterij is erg goed en gaat extreem lang mee.

De Motorola edge 20 lite geeft ook nog eens een goede correctie bij fel zonlicht en schel licht binnenshuis voor foto en video, levert mooie huidtinten voor foto en video, en komt het onderwerp goed los in de bokeh-modus. De belichting in voorvertoning evenaart de uiteindelijke opname en er is een vrij effectieve videostabilisatie als je de camera stilhoudt.

Keuze

Natuurlijk is de hoeveelheid van de megapixels vaak van belang bij de kwaliteit van fotografie met minder licht. Dit hoeft niet altijd de doorslaggevende factor te zijn om voor een bepaalde smartphone te kiezen. Ben jij van plan om veel gebruik te maken van de camera op jouw mobiel? Let dan toch op het aantal megapixel. Hoe groter het aantal megapixel, des te hoger de resolutie van de afbeelding is, des te meer je kunt bijsnijden. Ook een groothoeklens is belangrijk, wanneer je brede landschappen wilt fotograferen.
Hou je er meer van om details vast te leggen? Kies dan een mobiel met een close-up lens.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: