Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Sony G Master-teleobjectief: de FE 300mm F2.8 GM OSS

Sony G Master-teleobjectief: de FE 300mm F2.8 GM OSS

Een nieuw Sony G Master prime-teleobjectief: de FE 300mm F2.8 GM OSS, een 35mm full-frame α (Alpha) E-mount lens met een maximaal diafragma van F2.8. Dankzij het lichtgewicht ontwerp van ongeveer 1470 gram (exclusief statief) en de prettige gewichtsbalans kan je met deze lens scherpe, dynamische en beslissende momenten vastleggen, wat ideaal is als je snel bewegende sporten of beweeglijke dieren uit de hand wilt vastleggen.

In combinatie met de Sony α9 III zijn snelle continu-opnamen met AF/AE-tracking tot 120 beelden per seconde mogelijk. Zelfs onderwerpen met complexe en uiteenlopende bewegingen kunnen zeer nauwkeurig worden gevolgd.

Het is een ideale match voor lichtgewicht camerabody’s doordat deze lens de belasting op de fotograaf vermindert, en zo vermoeidheid tijdens lange hand-held opnamesessies kan beperken. Bovendien is deze lens geschikt voor gebruik met een teleconverter, waardoor je opnamen kunt maken tot 600 mm (gelijk aan 900 mm bij gebruik met een APS-C camera).

Door deze 300 mm lens toe te voegen aan Sony’s lenzen line-up met reeds verkrijgbare 400 mm en 600 mm super-telezoomlenzen, ondersteunt Sony een breed scala aan behoeften en opnameomgevingen voor professionele en gevorderde amateurfotografen. Door de nauwkeurige AF van deze lens is deze in het bijzonder geschikt voor sport- en wildlife fotografen die behoefte hebben aan bereik, draagbaarheid en een hoge opnamesnelheid.

De goede resolutie en het contrast worden tot aan de randen van het beeld behouden, waardoor je meer vrijheid hebt om beelden te croppen en te bewerken in de post-productie.

De mooie, romige bokeh, wat een kenmerk is van G Master, vormt een aangename aanvulling op de brandpuntsafstand van 300 mm en het maximale diafragma van F2.8 van het objectief.

De interne lensbuis is gemaakt van een duurzame magnesiumlegering om zowel een hoge robuustheid als een licht gewicht te bereiken. Het gewicht is niet geconcentreerd aan de voorzijde van de lens, wat nauwkeurig pannen tijdens opnamen uit de hand mogelijk maakt.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Sony FE 300mm F2.8 GM OSS is verkrijgbaar zijn voor ongeveer €6.700.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: