Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Canon groothoek zoomlens: RF 14-35mm F4L IS USM

Canon RF 14-35mm F4L IS USM

De Canon RF 14-35mm F4L IS USM groothoeklens is de wijdste RF-groothoekzoomlens tot nu toe. Deze zoomlens vult de RF-trinity van “kitbag-vriendelijke” f/4-lenzen verder aan, die liefhebbers van fotografie en professionals een veelzijdig brandpuntsbereik van gecombineerd 14-200mm bieden.

Met een geruisloze AF, 5,5-stops optische beeldstabilisatie en een 14-35mm brandpuntsbereik met asferische- en UD-elementen voor kristalheldere resultaten is de RF 14-35mm F4L IS USM een perfecte lens voor landschaps- en architectuurfotografie, maar ook voor vlogging waarbij content creators een stabiel en wijd beeldveld nodig hebben.

Dankzij het communicatiesysteem van de RF-Mount werkt deze lens met de gecombineerde lens- en in- body-beeldstabilisatie op compatibele camera’s uit de EOS R-serie. Bij gebruik in combinatie met de Canon EOS R5 of EOS R6 haalt deze lens een voordeel van 7-stops waardoor het een praktisch topmodel is voor zowel fotografie als filmopnamen.

Net als de andere lenzen in deze RF-trinity heeft de RF 14-35mm F4L IS USM dezelfde 77mm filterdraad en een compacte vormfactor – kortom de ideale reisgenoot. Gebruikers kunnen met deze RF-trinity erop vertrouwen dat ze een breed scala aan perspectieven kunnen vastleggen, terwijl ze de omvang en het gewicht van de kit die ze bij zich dragen beperken.

De RF 14-35mm F4L IS USM heeft een ruim brandpuntsbereik en biedt fotografen de flexibiliteit om een groot aantal verschillende onderwerpen vast te leggen, waaronder landschappen en architectuur.

De lens heeft een minimale scherpstelafstand van 0,2 meter en een 0,38x vergroting dankzij het scherpstelsysteem aan de achterzijde. Dit alles maakt de RF 14-35mm F4L IS USM bijzonder effectief in kleine ruimtes, zodat fotografen de volledige scène in beeld kunnen brengen.

Het ontwerp met scherpstelling aan de achterzijde maakt het mogelijk om met deze lens een onderwerp zo dicht mogelijk te benaderen en vermindert focusvariaties bij het scherpstellen tot minder dan een derde van de EF 16-35mm f/4L IS USM.

De Nano USM-scherpstelmotor staat garant voor snel, vloeiend en geruisloos automatisch scherpstellen, terwijl het vaste grote diafragma van f/4 constant blijft over het gehele brandpuntbereik zodat er tijdens het zoomen geen variatie is in sluitertijd of ISO-waarde.

Fotografen kunnen uit de hand fotograferen, zelfs bij lange sluitertijden.

De Canon RF 14-35mm F4L IS USM is beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van €1.849,99

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: