Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Sony ultra-wide FE 20-70mm F4 G lens

Sony ultra-wide FE 20-70mm F4 is een opmerkelijk compact, lichtgewicht full-frame objectief, met een constant F4-diafragma over het gehele zoombereik. Dit nieuwe objectief is ontworpen voor een breed scala aan content creators en dus een geschikte keuze voor het vastleggen van uiteenlopende content, van vloggen en filmproductie tot het maken van portretten en landschappen.

Het ultra-wide zoombereik van 20 mm tot 70 mm en een constant F4-diafragma is mogelijk door Sony’s nieuwste lensontwerp en XD (extreem dynamische) lineaire motortechnologie.

© Ananda Joinet

In combinatie met een compacte spiegelloze camera levert dit objectief een professionele beeldkwaliteit in vrijwel elke situatie en bij alle brandpuntsafstanden. Deze lens is daarmee de juiste keuze wanneer men weinig apparatuur ter beschikking heeft tijdens opnamen.

Met verschillende elementen corrigeert het optische ontwerp van deze lens tegelijkertijd chromatische en sferische afwijkingen voor hoge optische prestaties over het hele zoombereik. Geoptimaliseerde coatings zorgen voor hoge weerstand tegen lichtvlekken en beeldschaduwen, voor een mooi contrast en helderheid.

De korte minimale focus afstand van de FE 20-70mm F4 G lens maakt het gemakkelijk om rondom onderwerpen te manoeuvreren, zoals kleine bloemen, om de ideale hoek te vinden (0,3 meter aan de brede kant en 0,25 meter aan de telestand van het zoombereik bij gebruik van AF). De maximale vergroting is 0,39x voor dynamische, gedetailleerde close-ups. Ten opzichte van eerdere modellen is de AF-snelheid met 60% verbeterd.


Op twee plaatsen zijn aanpasbare focus knoppen aangebracht voor eenvoudige toegang en handige bediening. De focus schakelaar aan de zijkant van het objectief maakt het mogelijk te schakelen tussen autofocus en handmatige scherpstelling om snel te kunnen inspelen op veranderende opnameomstandigheden.

Hoewel het objectief een ulta-wide angle kent, is het compatibel met circulaire polarisatiefilters aan de rand van het objectief, zodat de gebruiker volledige creatieve controle heeft. Het bevat ook een Iris Lock schakelaar om ongewenste veranderingen tijdens het fotograferen te voorkomen.

Tot slotte heeft de FE 20-70mm F4 G lens een stof- en vochtbestendig ontwerp en is het voorste lenselement voorzien van een fluorcoating die vingerafdrukken, stof, water, olie en andere verontreinigingen afstoot.

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe Sony FE 20-70mm F4 G lens is verkrijgbaar voor een geschatte verkoopprijs van €1.600,-.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: