Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo
Bezoek ook onze Fotokadoshop ...

Nieuwe fotogalerie in Den Haag

Op koninginnedag zal in een steegje aan Noordeinde, het beroemde Haagse kunstgebied, de nieuwe galerie ’t Fotokabinet haar deuren openen. Zij toont een selectie van vintage en hedendaagse fotokunst met het oeuvre van internationale meesterfotografen.

foto: Helmut Newton | Leatherjacket
foto: Helmut Newton | Leatherjacket

De naam ’t Fotokabinet is te danken aan de Nederlandse regeringsstad en het boetiek-concept van de galerie. De eigenaar, Lion Greveraars, heeft gekozen voor kleinschaligheid en strenge selectiecriteria.

Hij werkt met gelimiteerde oplagen, gesigneerde en gestempelde foto’s. De verzameling omvat verloren gewaande persfoto’s, onverwachte vondsten en minder bekende werken bij het brede publiek.

Op de openingsexpositie van 30 april tot 30 juni 2008 zijn onder andere werken van meesterfotografen Philippe Halsman, Annie Leibovitz, Robert Capa en Helmut Newton te bewonderen.

Daarnaast is er het aanbod van zeldzame vintage foto’s van Hollywood-sterren, met modellen zoals Marilyn Monroe, Sophia Loren en Bette Davis, gefotografeerd door Clarence Sinclair Bull, George Hurrell en hun tijdgenoten.

Van Nederlandse bodem is een serie popfoto’s, met onder andere werk van Lex van Rossen en Anton Corbijn, aanwezig.

In ’t Fotokabinet staat het de bezoeker vrij om door mappen te bladeren, fotoboeken te bestuderen en de laatste ontwikkelingen met de gastheer of andere bezoekers te bespreken.

Meer informatie op www.fotokabinet.nl.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: