Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

'Afrique Sauvage' - fotograaf Robby Bolleyn

De expositie 'Afrique Sauvage' is een solo-expositie van de Belgische fotograaf Robby Bolleyn

Galerie Persoon presenteert van 5 november tot en met 17 december 2022 een solo-expositie van de Belgische fotograaf Robby Bolleyn. De expositie Afrique Sauvage toont dertig gracieuze, indringende portretten van inwoners en wilde dieren. De serene zwart-wit foto’s weerspiegelen het authentieke Afrika.

Robby Bolleyn heeft een levenslange fascinatie voor het overweldigende Afrikaanse continent met haar dreigende, adembenemende schoonheid. Samen met zijn Nederlandse vrouw Marleen reist hij er ieder jaar enkele maanden rond om onderweg de woeste natuur en haar inwoners, mens en dier, te fotograferen.

foto: Robby Bolleyn - Zebra abstract 1, 2009

Daarbij is het voor hem van essentieel belang om de spirituele identiteit van zijn onderwerp te vangen. Met veel oog voor detail en traditie brengt de fotograaf een ode aan het ruige Afrika, zijn Afrika.

Voor de expositie Afrique Sauvage maakte Bolleyn een selectie beelden die voor hem het authentieke, pure Afrika symboliseren. Leden van verschillende stammen, vaak getekend door hun harde leefomstandigheden, kijken trots in zijn camera. Naast eeuwenoude volkeren die overleven in het desolate Ethiopië zijn zowel Swahili vissers met verweerde gelaatsuitdrukkingen als inheemse schoonheden uit Zanzibar te zien.

De sierlijke close-ups van een magische cheetah, leeuw, olifant en zebra, in met name de Serengeti, zijn ontroerend en ontzagwekkend tegelijk.

foto: Robby Bolleyn - Harem 3, 2021

Robby Bolleyn (Antwerpen, 1966) heeft een opleiding marketing, natuureducatie en fotografie voltooid. Hierna was hij als Office Manager werkzaam bij het Wereld Natuur Fonds. Hij volgde uiteindelijk zijn hart en werd professioneel fotograaf. Sinds 2011 woont Bolleyn op een Bourgondische boerderij in Frankrijk. Het autonome werk van de beeldend kunstenaar is gepresenteerd in galeries en op kunstbeurzen als de Affordable Art Fair Hampstead in Londen, Art Breda, KunstRAI, PAN Amsterdam en Rotterdam Contemporary.

De galerie is gevestigd op het sfeervolle Domein Oogenlust in het Brabantse Eersel.

Afrique Sauvage – Robby Bolleyn
5 november t/m 17 december 2022
Galerie Persoon

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: