Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo
Bezoek ook onze Fotokadoshop ...

Dwars door China - een fotografische reis

foto: © Ruben Terlou

Van 21 juli tot en met 16 september is in de galerie van Noorderlicht | Huis van de Fotografie in Groningen de tentoonstelling Dwars door China van fotograaf en documentairemaker Ruben Terlou te zien. Hij heeft een geheel eigen opvatting van documentaire (foto)journalistiek. Hij participeert, maar blijft wél fotograaf. De laatste jaren oogstte Terlou veel lof met de VPRO-documentaireserie Door het hart van China, waarin hij van heel dichtbij persoonlijke verhalen uit het China van vandaag toont. 

Terlou’s kracht zit in zijn oog voor dagelijkse situaties, die ontroeren, verrassen en je een nieuwe kijk geven op een land in transitie. Met zijn foto’s doorbreekt hij zo het clichébeeld van China. Hij benadert de Chinezen op een persoonlijke manier en is nieuwsgierig naar wat zij denken, voelen en beleven. 

foto: © Ruben Terlou, drie chinezen geknield
foto: © Ruben Terlou

In 2016 exposeerde Terlou al bij Noorderlicht met Ontmoetingen langs de Yangtze, een indringend beeldverslag van zijn reizen. In Dwars door China brengt hij opnieuw het hedendaagse China in beeld en laat zien hoe de Chinezen zich wapenen tegen het verlies dat de modernisering met zich meebrengt en hoe zij omgaan met de nieuwe kansen.  

Ruben Terlou (1985), actief als fotograaf in China en Afghanistan, won met zijn werk de Prijs voor de Vernieuwende Fotojournalistiek, onderdeel van de Zilveren Camera 2016.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: