Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Nieuw gratis online platform voor freelance fotografen en filmmakers

Lensguild.com is een nieuw gratis online platform voor freelance fotografen en filmmakers, waar je na aanmelding veilig en gemakkelijk in contact kan komen met opdrachtgevers. Het digitale podium telt inmiddels meer dan vierhonderd leden.

Team van vier mannen van online platform Lensguild
Team Lensguild

Oprichter filmprofessional Zowik weet als geen ander hoeveel tijd er gaat zitten in het binnenhalen van potentiële opdrachtgevers.

“Als freelancer wil je je vol kunnen focussen op mooi werk leveren. Zaken als acquisitie en achter je onbetaalde facturen aan zitten, kosten veel tijd en moeite, maar zijn helaas noodzakelijk. Lensguild neemt deze taken voor een groot deel over, zodat je gewoon bezig kan zijn met je vak.”

Hoe het werkt

Maak gratis een publiekelijk profiel aan, inclusief portfolio, vul aanvullende gegevens in, zoals vaardigheden, apparatuur en tarieven, promoot je profiel via je eigen netwerk en zoek en reageer vervolgens op opdrachten.

Profielpagina fotograaf op online platform Lensguild

Zodra er nieuwe opdrachten beschikbaar zijn, dan krijg je hier bericht over. Hou hiervoor wel de social media kanalen van Lensguild nauwlettend in de gaten. Denkt een opdrachtgever een goede match met je te hebben dan kunnen zij direct een offerte bij je aanvragen.

Wil een opdrachtgever met je aan de slag dan verloopt al het contact via het platform. Transparantie staat hoog in het vaandel en daarom worden er van tevoren prijzen afgesproken en wordt alles zwart op wit vastgelegd.

Bijna alles wordt online geregeld: van het bekijken van het portfolio, het lezen en schrijven van recensies tot het online chatten, boeken en betalen van freelancers.

Overzicht fotografen op online platform Lensguild

Een prettige bijkomstigheid: mocht je als freelancer op het laatste moment toch moeten afhaken voor een opdracht, dan regelt Lensguild voor jou een vervanging.

Om het platform draaiende te houden zijn er natuurlijk inkomsten nodig. Daarom rekent Lensguild een commissie van tien procent op alle opdrachten.

Interesse? Lees meer op Lensguild.com.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: