Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Koop een print van Nico van der Stam en steun het MAI

Print van fotograaf Nico van der Stam

Op veler verzoek gaat het MAI voor het tweede jaar van start met een speciale printverkoop. We bieden de komende maanden weer afdrukken aan van fotografen uit onze collectie. Je kunt elke maand kiezen uit twee verschillende foto's van één fotograaf. Zo haal je voor een sympathiek bedrag een klassieker in huis. Bovendien steun je met deze aankoop het MAI en het behoud van een bijzondere collectie.

Met trots presenteert MAI voor deze derde editie de ongeëvenaarde muziekfotograaf Nico van der Stam. Ter gelegenheid van de boekuitgave Pink Floyd, The Nico van der Stam Archives hebben we deze keer een extra afdruk in de aanbieding.

foto: © Nico van der Stam - The Supremes, Amsterdam 1964

De foto's worden gedrukt op fine art pigment papier formaat 20 x 25 cm, beeldformaat circa 19 x 19 cm, voorzien van originele stempel en certificaat. De meesterdrukkers van Fotovaklaboratorium De Verbeelding verzorgen de afdrukken en verzending.

De verkoopprijs bedraagt € 125,- inclusief BTW en bezorging binnen Nederland.

Hoe bestel je een afdruk:

Stuur een mail naar info@maibeeldbank.nl onder vermelding van
MAI Herfstaanbieding 2021 - 3e editie
Geef je keuze aan:
1. Mick Jagger, Kurhaus 1964

2. The Supremes, Amsterdam 1964
3. Pink Floyd, Londen 1967

4. Alle drie de foto's

Vermeld in de mail je naam en adresgegevens (+ verzendgegevens indien afwijkend). Vervolgens ontvang je van MAI een factuur en na betaling krijg je de afdruk thuisgestuurd (track & trace).

Pink Floyd - The Nico van der Stam Archives

door Charles Beterams

De foto's die Nico van der Stam in Amsterdam en Londen maakte, behoren tot de meest iconische van Pink Floyd uit 1967. Tijdens het onderzoek voor een boek over Pink Floyd in Nederland ontdekte Charles Beterams dat de handvol bekende foto's deel uitmaken van een uitgebreide collectie foto's van de Engelse band. Verborgen in de omvangrijke archieven van het Maria Austria Instituut bleken er tientallen niet eerder gepubliceerde dia's en negatieven bewaard te zijn gebleven van de twee sessies uit 1967, maar ook van concerten in het Amsterdamse Concertgebouw in 1969 en 1970.

foto: © Nico van der Stam - Pink Floyd

De unieke collectie - waarvan meer dan vijftig foto's niet eerder gepubliceerd - worden nu bijeengebracht in een prachtig fotoboek dat deze maand in een gelimiteerde oplage verschijnt bij The Bee Smart Book Co. Govert de Roos - hij maakte als assistent van Nico van der Stam foto's van het Pink Floyd-concert in Ahoy' in 1971, waarmee het sportpaleis voor het eerst als concertpodium gebruikt werd - schreef het voorwoord.

Het boek is verkrijgbaar via www.floydstuff.com.

De maand november is gereserveerd voor de legendarische fotograaf Nico van der Stam

Nico van der Stam (1925-2000) geboren in Rotterdam is een van Nederlands eerste popfotografen. Na jarenlang gewerkt te hebben bij de grotere jazzpodia maakt autodidact van der Stam in de jaren zestig furore met zijn foto’s van popmuzikanten. Met de opkomst van de popmuziek gaat er een nieuwe wereld voor hem open en zijn jazzfotografie krijgt er een mededinger bij.

foto: © Nico van der Stam - Mick Jagger, Kurhaus 1964


Van der Stam fotografeert voor platenhoezen, muziekbladen en voor de mateloos populaire Rijam agenda. Hij legt niet alleen de Nederlandse popscene vast maar ook talloze buitenlandse bands die in Nederland optreden, inmiddels grote namen zoals; The Doors, The Rolling Stones, Pink Floyd, Marianne Faithful, Frank Zappa, The Beach Boys, David Bowie, Aretha Franklin, Miles Davis en vele anderen. Fotobureau Van der Stam kan het werk bijna niet aan en hij neemt assistenten in dienst die later bekende popfotografen worden, zoals Claude Vanheye en Govert de Roos.

Een fascinerend aspect van Nico van der Stams fotografie is dat de muzikanten nog jong zijn en in vele gevallen nog niet weten dat ze wereldberoemd zullen worden. Je ziet het in hun blik en dat geeft zijn foto's een extra dimensie. Naast het werk als popfotograaf blijft zijn grote liefde de straatfotografie en hij
noemt zichzelf dan ook graag chroniqueur van het Amsterdamse leven.

Kijk voor meer informatie over deze en andere aanbiedingen op maibeeldbank.nl/printverkoop.

Alle aanbiedingen zijn geldig tot en met 31 december 2021.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: