Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Pinholefotograaf Bethany de Forest

'Net als de meeste fotografen in deze rubriek had ik moeite met het selecteren van een favoriete foto. Naar een favoriete foto moet je volgens mij lang kunnen blijven kijken zonder dat dit gaat vervelen. Er moet een soort magie blijven bestaan.

De magie van de foto die ik uiteindelijk gekozen heb zit hem denk ik voornamelijk in een soort vervreemding terwijl de elementen heel herkenbaar zijn.

‍Eiffelsnelweg

De eerste indruk is een soort zee van lichtpuntjes. Die vormen weer een nachtelijk stadsgezicht en vervolgens ontdek je dat de staalconstructies in de foto omgekeerde Eiffeltorens zijn. Een souvenir meegenomen uit Parijs, vijfendertig stuks, her en der en in allerlei maten verzameld. Ik zie me nog zitten met die zak vol in de trein terug.

In het atelier maakte ik er een soort bogen van door ze om te keren en tegen elkaar aan te zetten. Deze plaatste ik weer in een spiegel-doos, liet er een snelweg doorheen lopen met miniatuurauto’s en fotografeerde dit bouwwerk tenslotte met mijn pinhole-camera. Het resultaat was deze megametropolis die ik Eiffelsnelweg doopte.

Ik ben met mijn fotografie altijd bezig met schaal-vervreemding. Deze foto is wat dat betreft erg goed gelukt. Het lijkt een immens vergezicht terwijl het eigenlijk een vrij kleine opstelling in het atelier is.

Een vriendin van mijn dochter vindt trouwens dat dat niet zomaar kan, Eiffeltorens omdraaien, en wil de foto altijd 'recht' zetten.'

Tekst: Bethany de Forest

Naam: Bethany de Forest (1966 USA Stoneham, Massachusetts)
Woonplaats: Amsterdam
Info: www.pinhole.nl

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: