Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie..
Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Nico Koster - Chroniqueur van een kunstenaarsgeneratie

Nico Koster - Chroniqueur van een kunstenaarsgeneratie

De eeuwige vraag: wat is sterker? Foto of tekst? Het nieuwe overzicht van het werk van Nico Koster, chroniqueur van een kunstenaarsgeneratie, is duidelijk: het beeld toont de kracht in vele gezichten.

coverfoto Nico Koster - Chroniqueur van een kunstenaarsgeneratie, isbn 9789491196782

Neem de omslagfoto: Karel Appel in 1983 met een door hem beschilderd model van de Fokker F100, met op de achtergrond de voormalige Twin Towers.In zijn beste foto's komt Nico Koster dichterbij de kunstenaar dan wie ook. Vooral in de intimiteit van het atelier vindt hij wat hij zoekt, de eenzame scheppingsdrang van de beeldend kunstenaar.Kunstenaars lijken stoïcijnse tovenaars, allemaal scheppers van hun eigen universum. En daar waar de kunstenaar de fotograaf toelaat in dat universum ontstaan de mooiste foto's.

foto: © Nico Koster - Heyboer
foto: © Nico Koster - Heyboer

Daar breekt Koster door de façade van het vaak eigengereide, zelfbewuste, soms ijdele ego. Hij doet dat trefzeker, even liefdevol als genadeloos. Aldus Wim Pijbes in zijn voorwoord in dit boek.We zien Chagall, Jan Cremer, Christo, Willem de Kooning, Karel Appel, Kees Verwey, Jan Sierhuis, Corneille en tientallen anderen.

Nico Koster - Chroniqueur van een kunstenaarsgeneratie Tekst: Wim Pijbes, Ed Wingen en Rob Hoogland
Pagina's: 300
Prijs: € 59,50
Uitgever: Uitgeverij Waanders & de Kunst
ISBN: 9789491196782

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: