Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Cor Jaring

Changes, het fotoboek van Cor Jaring

Al vijftig jaar is Cor Jaring een van de toonaangevende fotografen van Nederland. Cor Jaring begon zijn loopbaan als fotograaf in het leger. Een kapitein maakte hem hoofd van de fotokamer en de rest is geschiedenis.

‘Ik fotografeerde alles onscherp,’ zegt Jaring zelf over die tijd. ‘Maar dat was toen in de mode en ik won er fotowedstrijden mee.’

Het was het begin van een roemruchte carrière die hem voerde langs de havens van Amsterdam, de provo’s, de hippies, de krakersrellen in Amsterdam en de kroning van Beatrix.

Hij schoot talloze beelden die iconisch zouden blijken, zoals van Robert Jasper Grootveld, de rookbommen rond de Gouden Koets en de bed-in van John Lennon en Yoko Ono in het Hilton.

Changes geeft een magistraal beeld van de jaren waarin Nederland voorgoed veranderde. Daarnaast bevat het een ruime keuze uit het werk dat Cor Jaring op zijn vele reizen maakte.

Cor Jaring (1936) is o.a. onderscheiden met een World Press Photo Award en exposeert over de hele wereld. Enkele van zijn werken behoren tot de permanente collectie van het Stedelijk Museum Amsterdam.

Cor Jaring - Cor Jaring
Pagina's: 256
Uitgever: Nieuw Amsterdam
ISBN: 9789046806883

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: