Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

I.M.: Rebekka Engelhard (1968-1999)

Foto homepage: © Rebekka Engelhard - Rusland, Tsjeljabinsk 1996-1997

In 1992 maakte Rebekka Engelhard als fotografie student aan de Haagse Kunstacademie haar eerste reportage in een vrouwengevangenis, in Tsjechië. Vervolgens bezocht ze tussen 1992 en 1998 veertien gevangenissen in Nederland, Rusland, de Verenigde Staten, Tsjechië, Senegal en Groot-Brittannië.

Dit resulteerde in het boek Ommuurde Dromen. In haar foto's laat Engelhard met veel compassie de vrouwen zien, die er naar streven hun leven in de gevangenis zo dragelijk mogelijk te maken.

foto: © Rebekka Engelhard - Verenigde Staten, Maryland, Jessup, 1994
foto: © Rebekka Engelhard - Verenigde Staten, Maryland, Jessup, 1994

Het fotoboek verscheen in oktober 1999. Een selectie eruit werd tijdens het fotofestival Naarden in 1999 tentoongesteld.
Rebekka Engelhard had voor dit boek nog willen fotograferen in gevangenissen in Brazilië en Israël, maar kreeg daar helaas de tijd niet meer voor. Ze werd ziek en overleed, dertig jaar oud, op 27 mei 1999. Het oeuvre van deze talentvolle fotografe is te bekijken op de beeldbank van het MAI.

Rebekka Engelhard studeerde onder meer aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, waar zij cum laude afstudeerde.

Lees meer op de website van Maria Austria Instituut.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: