Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Documentaire fotograaf Ahmet Polat

'Mijn favoriete foto heb ik niet. Elke keer weer probeer ik mezelf opnieuw te ondervragen en te verdiepen binnen het medium fotografie.

Ik heb nu net mijn tentoonstelling met mijn laatste boek gepresenteerd tijdens Breda Photo getiteld …Neither here nor there…. Acht jaar lang heb ik hieraan gewerkt, om dit verhaal van mijn dubbele identiteit binnen Nederland en Turkije een plek te geven. Ik hield vast aan 1 camera, lens en film om niet alleen het verhaal maar ook het medium te onderzoeken.

‍foto: Ahmet Polat - Izmir, Turkije 2007

Nu is het weer tijd om een nieuwe weg in te slaan waarbij de techniek verandert maar de essentie blijft.

Twee mooie Turkse vrouwen zitten in zee en roken een sigaretje.De linker vrouw schrobt haar huid met zand terwijl ze in een zakspiegeltje kijkt.Twee mooie Turkse vrouwen waarop alle stereotypen geen vat lijken te hebben.Met een intimiteit waarbij je hart een warm sprongetje maakt.'

Tekst: Ahmet Polat

Naam: Ahmet Polat (1978)
Woonplaats: Istanbul
Info: www.ahmet-polat.nl

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: