Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Gooisch Fotografiecafé met Jasper Doest

foto van Jasper Doest van aap met ogen gesloten en waterdruppels
foto: © Jasper Doest

Het Gooisch Fotografiecafé organiseert negen keer per jaar op iedere derde zondag van de maand een lezing met een interessante fotograaf in de Krachtcentrale in Huizen. Dit is een herontwikkeld industrieel erfgoed met veel ruimte voor cultuur.

Zondagmiddag 16 juni is de laatste editie van dit seizoen, met natuurfotograaf Jasper Doest.

Jasper Doest

Na vijftien jaar geleden begonnen te zijn als natuurfotograaf, werkt Jasper vandaag de dag op het grensvlak tussen mens en natuur terwijl hij visuele verhalen creëert die inzicht geven en vragen stellen over de relatie tussen de mens en de rest van de planeet.

foto van Jasper Doest van twee voeten in water met flamingo ertussen
foto: © Jasper Doest

Door middel van zijn fotografisch werk geeft hij een stem aan de natuurlijke wereld die ons omringt en probeert hij de kloof tussen de natuurlijke wereld en onszelf te overbruggen.

Tijdens zijn lezing Eén hond maakt een verschil vertelt hij zijn persoonlijke verhaal over hoe fotografie zijn leven veranderde en over hoe het leven invloed heeft op zijn huidige kijk op fotografie.

Jasper Doest is Senior Fellow van de International League of Conservation Photographers en ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds. Zijn werk verschijnt onder meer in National Geographic Magazine, Smithsonian Magazine en GEO en hij ontving talloze onderscheidingen, waaronder in World Press Photo, Wildlife Photographer of the Year en de Sony World Photography Awards.

foto van Jasper Doest van ooievaars op vuilnisbelt
foto: © Jasper Doest

De lezing begint om 15.30 uur (inloop vanaf 15.00) en duurt tot circa 17.30 uur; daarna is er gelegenheid onder het genot van een drankje na te praten.

Bijdrage: € 7,50 (betaling aan de deur; pin mogelijk)
Datum: zondag 16 juni 2019
Aanvang: 15.30 (tot ca. 17.30)
Locatie: de Krachtcentrale, Havenstraat 76 in Huizen

www.hetgooischfotografiecafe.nl

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: