Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Nieuwe film Anton Corbijn: Life

James Dean (Dane DeHaan) en Dennis Stock (Robert Pattinson) in de auto

Morgen gaat de nieuwe film van Anton Corbijn in première: LIFE, gebaseerd op de vriendschap tussen Life fotograaf Dennis Stock en hollywood acteur James Dean die precies 60 jaar geleden overleed in een auto-ongeluk. Fotografie.nl mocht 2x 2 vrijkaarten verloten (de kaarten zijn nu vergeven).

In Life werpen we een blik op de unieke vriendschap van Hollywoodlegende James Dean (Dane DeHaan) en fotograaf Dennis Stock (Robert Pattinson). Wanneer de twee op roadtrip gaan voor een fotoshoot voor LIFE Magazine, leren ze elkaar en zichzelf op een hele andere manier kennen.

‍Regisseur Anton Corbijn met Robert Pattinson
‍Regisseur Anton Corbijn met Robert Pattinson

James Dean stierf op 24-jarige leeftijd na een korte, maar indrukwekkende carrière. Het maakte van hem één van de grootste Hollywood iconen ooit. Life wordt geregisseerd door Nederlands toptalent Anton Corbijn, die eerder verantwoordelijk was voor A Most Wanted Man, The American en Control. Fotograaf Dennis Stock maakte in 1955 (het jaar waarin Dean overleed) een serie foto's voor Life Magazine en vereeuwigde hem op een manier die niemand daarvoor gedaan had.

In Life volgen we de jonge en ambitieuze fotograaf Dennis Stock (Pattinson). Hij ontvangt op een dag de opdracht om opkomend talent James Dean (DeHaan) te fotograferen voor LIFE Magazine.

Tijdens de opdracht reizen ze van Los Angeles naar Indiana en ontstaat er een bijzondere vriendschap. Het wordt een trip om nooit te vergeten. De foto die tijdens de reis wordt genomen is de wereldberoemde foto van James Dean die tot op de dag van vandaag nog overal te zien is.

De fotograaf in het verhaal laat zich in eerste instantie leiden door de angst dat zijn droom om kunstenaar te worden niet uit zal komen en dat demoraliseert hem. Dennis Stock twijfelde eraan het hoogste uit zijn beroep te kunnen halen en zijn ontmoeting met James Dean heeft zijn leven en voornamelijk zijn werk sterk beïnvloed.

Regie: Anton Corbijn (A Most Wanted Man, The American, Control)
Cast: Dane DeHaan (Chronicle, The Amazing Spider-Man 2), Robert Pattinson (Cosmopolis, Maps to the Stars), Ben Kingsley (Self/Less, Shutter Island), Joel Edgerton (Warrior, The Great Gatsby)
Genre: biografie/drama
Keuring: 12 jaar en ouder
Lengte: 111 minuten
Release: 8 oktober 2015

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: