Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo
Bezoek ook onze Fotokadoshop ...

Fototentoonstelling Panorama Mesdag: Comfort Zone

foto van Tadao Cern, twee oudjes slapen op badlaken op zand

Van 21 mei tot en met 22 oktober 2017 toont Panorama Mesdag Comfort Zone: een fotoserie over de schoonheid van imperfectie. De slapende, nietsvermoedende badgast, dicht op de huid geportretteerd, is onherkenbaar en in al haar kwetsbaarheid afgebeeld.

De Litouwse kunstenaar, Tadao Cern (1983) noemt deze serie Comfort Zone omdat geen van de mensen voldoet aan het opgelegde schoonheidsideaal en zich toch letterlijk blootgeeft op het strand in vaak minuscule badkleding. Zij zijn volledig in hun comfortzone.

Een fotoserie waar je vrolijk van wordt

Met humor, tederheid en nieuwsgierigheid wil Cern laten zien hoe mooi wij mensen zijn en hij hoopt dat mensen zich buiten het strand ook minder gaan bekommeren om hun tekortkomingen. Omdat de badgasten hun gezicht tegen de onverbiddelijke zon verborgen houden onder een krant of handdoek blijven ze onherkenbaar.

foto: Tadao Cern, Comfort Zone – image #1, 2013, gicléedruk
foto: Tadao Cern, Comfort Zone – image #1, 2013, gicléedruk

Wij als beschouwer kunnen daardoor rustig naar alle details kijken, zonder ons opgelaten te voelen. We voelen ons zelfs net zo comfortabel als de mensen op de foto. Op het strand kan iedereen zichzelf zijn.

Contrast Panorama Mesdag

De fotoserie toont een intrigerend contrast: Mesdag schilderde de weidsheid van het strand en negeerde liever dat Scheveningen veranderde van vissersdorp naar badplaats. Had hij ooit kunnen vermoeden dat het strand tegenwoordig een vrijetijdsbestemming is waar iedereen ongegeneerd zichzelf kan zijn in niet meer dan een reepje textiel?

Het resultaat is een fotoserie waar je vrolijk van wordt met tegelijkertijd het besef dat we ons minder zorgen moeten maken wat de ander van ons vindt of denkt.

Naast het grote doek Panorama Mesdag en de vaste schilderijencollectie organiseert het museum afwisselende tentoonstellingen: van 19de-eeuwse kunst tot de laatste ontwikkelingen op het gebied van virtual reality.

Meer informatie op Panorama Mesdag.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: