Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Eerste foto's Sony World Photography Awards 2017

De Sony World Photography Awards 2017 is alweer geopend. De jury van de jaarlijkse grote fotografiewedstrijd Sony World Photography Awards is gekozen en de eerste foto's voor de wedstrijd zijn vrijgegeven.

Voor geïnteresseerden is deelname mogelijk in vijf competities: Professional, Open, Youth, National Awards en Student Focus. Kijk op www.worldphoto.org voor de verschillende eisen per competitie.

surrealistische foto van een olifant op een circusfiets in de wolken
foto: © JosÈ MarÌa PÈrez, Argentina, Entry, Open, Enhanced, 2017 Sony World Photography Awards | Equilibrium

De wedstrijd wordt voor de tiende keer gehouden en ieder jaar komen zowel nieuw talent als gevestigde fotografen hiermee in de spotlight.

De awards' prijzen bestaan uit: de nieuwste Sony digitale imaging apparatuur, opname in de Sony World Photography Awards tentoonstelling in Somerset House in Londen, opname in het boek van de 2017 awards, en $ 30.000 (USD) voor de uiteindelijke winnaars.

"Ik zal op zoek gaan naar originaliteit in idee en uitvoering, een heldere visie - een duidelijk concept dat zich goed in foto's op de muur of op een scherm vertaalt. Soms is het eenvoud, goed vakmanschap, of soms verstand of juist compassie, vindingrijkheid, geluk of een goede beoordeling - echter een goed beeld zorgt ervoor dat je er vanzelf stil bij blijft staan", aldus Zelda Cheatle, jury voor de Professional competition.

foto van een vrouw die op haar zij ligt, het hoofd onderaan, in een blauwe jurk met blauwe hortensia bloemen eromheen
foto: © Ellie Victoria Gale, UK, Entry, Open, Enhanced, 2017 Sony World Photography Awards | The Midnight Blossom

Image Description: Part of the series 'The Flower Keepers', a personal series exploring my imagination and thoughts, creating whimsical characters in a world filled with flowers.

Deadlines

  • 5 december 2016 – Student Focus competition
  • 5 januari 2017 – Open, National Award and Youth competitions
  • 10 januari 2017 – Professional competition

De winnaars worden op 20 april 2017 bekend gemaakt.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: