Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Fotograaf Julius Rooymans' expositie: De Schaduw van de Meester

Julius Rooymans exposeert met 'De Schaduw van de Meester'

Wanrooij Gallery in Amsterdam presenteert van 10 maart tot en met 14 mei 2022 een solo-expositie van de Nederlandse fotograaf Julius Rooymans. De galerie toont met De Schaduw van de Meester een nieuwe serie monumentale fotowerken en portretten.

Daarbij komen schilderijen van Rembrandt, Vermeer en Jan Steen tot leven. De gelaagde beelden, vol van scènes en symboliek, weerspiegelen de Gouden Eeuw in extra groot formaat.

Kunstenaar Julius Rooymans is een verhalenverteller met een fascinatie voor geschiedenis en werken van grote omvang. In 2019 realiseerde hij het project Nachtwacht360 - De Keerzijde van Kunst, een fotografische reconstructie met dubbelgangers en een fictieve achterzijde van het iconische schilderij van Rembrandt dat is tentoongesteld in het Rijksmuseum Amsterdam.

foto: © Julius Rooymans - Het Brieflezende meisje

In het nieuwe kunstproject De Schaduw van de Meester komen de werken van wereldberoemde Hollandse meesterschilders samen en worden de schaduwkanten van het kunstenaarschap belicht, zoals liefde, zelfspot, armoede, verdriet en tegenslag. Net als bij de Nachtwacht360 zijn voor dit project 180 lookalikes gezocht die lijken op hun driehondervijftig jaar oudere voorgangers.

Dankzij de medewerking van allerlei gerenommeerde instellingen zijn op de fotowerken talrijke originele voorwerpen, serviezen, wapens en decors te zien.

Met de expertise en tomeloze toewijding van vakmensen als grimeur Arjen van der Grijn, kostuumontwerpster Catherine Cuykens en kunsthistoricus Marieke de Winkel, zijn de kostuums, sieraden en haarwerken historisch kloppend gemaakt tot in de kleinste details.

foto: © Julius Rooymans - In Weelde Siet Toe

Julius Rooymans is opgegroeid in een kunstenaarsgezin en volgde een opleiding fotografie aan de Gerrit Rietveld Academie. Hij fotografeert al bijna vijfentwintig jaar en maakte covers voor Newsweek en The New York Times. Het autonome werk van de beeldend kunstenaar is gepresenteerd op kunstbeurzen als Art Miami en de KunstRAI en opgenomen in de collecties van private verzamelaars en bedrijven. Rooymans woont en werkt in Amsterdam.
 
Naast de expositie bij Wanrooij Gallery is De Schaduw van de Meester permanent te zien in het AFAS Theater in Leusden.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: