Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Focus op Fotografie: Speciale fototechnieken

In dit praktische boek neemt fotograaf Jeroen Jazet je mee langs een aantal veelgebruikte speciale fototechnieken die hij in de dagelijkse praktijk gebruikt. Aan de orde komen: 360 graden panoramafotografie, virtuele tours, speciale filters, light painting, lensflare, HDR-fotografie.

In het digitale tijdperk is het maken van foto's met speciale technieken een hot item geworden. Steeds meer fotografen zien de toegevoegde waarde van een panorama, een HDR-beeld of een foto gemaakt met een speciaal filter.

coverfoto Speciale fototechnieken - Jeroen Jazet

Elk onderwerp wordt stapsgewijs uitgelegd vanaf de voorbereidingen tot de opname en afwerking met diverse softwareprogramma's.

Waarom is het nodal point zo belangrijk bij panoramafotografie? Welk panoramastatief kan ik het best gebruiken? Hoe corrigeer ik stitchfouten in PTGui? Hoe voeg ik een hotspot toe aan mijn virtuele tour? Hoe verbeter ik het design van mijn virtuele tour? Welke fysieke filters zijn belangrijk en welke kan ik in Photoshop nabootsen? Hoe fotografeer ik vuurwerk en sterren? Hoe maak ik spectaculaire beelden met behulp van staalwol? Hoe krijg ik zo'n mystieke lensflare in mijn beeld? Hoe maak ik een HDR-foto zonder dat het er kitsch uit ziet?

Alle technieken in dit boek zijn een uitzondering op de normale regels. Die uitzondering kan het formaat van de foto zijn, zoals bij een panorama, maar ook in de surreële weergave van elementen bij ND-filters en bij light painting.

Na het lezen van dit boek kunnen de speciale technieken in de fotografische gereedschapskist gestopt worden, om ze daarna met kennis van zaken in de praktijk te gebruiken. 

Jeroen Jazet (1972) is publiciteitsfotograaf, filmer en docent. Hij begeleidt al jaren speciale fotoreizen naar fotogenieke bestemmingen als IJsland, Toscane en Alaska. Naast reclame- en redactionele projecten maakt Jeroen veel 360º-panorama’s en virtuele tours, en geeft hier ook trainingen in.

Speciale fototechnieken - Jeroen Jazet
Pagina's: 236
Prijs: € 29,95
Uitgever: Van Duuren Media

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: