Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Chocolate - Marc Lagrange

coverfoto van het boek Chocolate van Marc Lagrage
foto © Chocolate by Marc Lagrange, published by teNeues, € 50, www.teneues.com, Selene, Photo © 2019 Marc Lagrange. All rights reserved.

Fotograaf Marc Lagrange had een talent voor het uitlichten van vrouwelijke schoonheid en het tonen van tijdloze elegantie. Zijn foto's zijn vol van verlangen en sensualiteit. Begin jaren negentig begon Lagrange intensief te werken met Polaroid-film, waardoor zijn naaktportretten een dramatischer en ontroerender uiterlijk kregen.

Als medium kwam de Polaroid-film perfect overeen met zijn esthetische en artistieke visie en al snel werd dit voor hem een geldig expressiemiddel. De Belgische kunstenaar viel vooral voor de unieke kwaliteit en koelbruine toonkleuring van de zeldzame Polaroid 100 Chocolate film, een van de laatste soorten films die ooit werden geproduceerd voordat de Polaroid-fabriek in 2009 definitief werd gesloten.

polaroidfoto van Marc Lagrange uit boek Chocolate, portret van vrouw getiteld Valerie
foto: © 2019 Marc Lagrange. All rights reserved. - Valerie

Chocolate bevat een verleidelijke serie zorgvuldig geselecteerde en meestal niet-gepubliceerde werken die Marc Lagrange heeft gemaakt op Polaroid 100 Chocolate film.

Nog meer dan zijn alom bekende geavanceerde beeldcomposities, maken de foto's indruk met hun warme kleuren, ruwe texturen en schilderachtige esthetiek. Zijn Polaroids zijn een krachtig voorbeeld van zijn bekwaamheid en zijn aandacht voor detail.

polaroidfoto van Marc Lagrange getiteld Garden of Paintings
foto: © 2019 Marc Lagrange. All rights reserved. - Garden of Paintings

De Belgische fotograaf Marc Lagrange was een van de meest originele en getalenteerde portret- en naaktfotografen ter wereld. Hij koos zorgvuldig weelderige en tijdloze locaties uit om zijn wellustige scènes te vorm te geven. Zijn hemelse afbeeldingen zijn lovend ontvangen en worden in alle uithoeken van de wereld verzameld en tentoongesteld.

De bekende Antwerpse fotograaf is 57 jaar geworden.

Chocolate - Marc Lagrange
Pagina's: 160
Prijs: € 52,=
Uitgever: teNeues

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: