Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Focus op Fotografie: Smartphonefotografie

Fotoboek: Focus op Fotografie - Smartphonefotografie door Jeroen Jazet

“De beste camera is de camera die je bij je hebt”, zeiden fotografen vroeger al, maar tegenwoordig krijgt deze uitspraak extra lading omdat iedereen een uitstekende camera bij zich heeft in zijn smartphone. De kwaliteit wordt ook nog voortdurend verbeterd.

Door de laagdrempeligheid van het apparaat zul je sneller je smartphone pakken om te fotograferen: je hoeft geen nieuwe dure camera te kopen, je hoeft er niet aan te denken om hem mee te nemen, je hoeft de foto niet in te laden en je deelt alle foto's vanuit diezelfde smartphone.

Wanneer je graag je smartphone wilt gebruiken om mee te fotograferen maar je bent nog niet tevreden over de resultaten tot nu toe dan helpt dit boek je om alles uit die camera te halen wat erin zit. Professioneel fotograaf Jeroen Jazet leert je de beste en nieuwste mogelijkheden. Negentig procent van die mogelijkheden is namelijk nog onbekend bij de gemiddelde smartphone-fotograaf.

Fotoboek: Focus op Fotografie - Smartphonefotografie door Jeroen Jazet

In dit boek richt Jeroen Jazet zich bewust niet teveel op een specifieke smartphone; er komen immers maandelijks nieuwe typen en uitvoeringen bij. In dit boek werkt hij met de iPhone 8 plus. De meeste functies zijn zowel voor de iOS- als voor de Android-software gemakkelijk te vinden met de beschrijvingen in dit boek; de instructies werken op alle platformen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Basiskennis smartphonefotografie
  • Handmatig werken met de smartphone
  • Betere composities maken
  • Fotograferen van landschappen en portretten
  • Portretfotografie met de smartphone
  • Werken in RAW en HDR op de smartphone
  • Alternatieve camera-apps
  • Smartphonefoto's meteen bewerken
  • Veel tips en trucs die je foto's nog spectaculairder maken

Je leert betere landschappen, portretten en reportages maken en krijgt informatie over de beste apps voor fotografie en beeldbewerking. Bovendien krijg je veel nieuwe en onbekende tips en trucs die je meteen in de praktijk kunt brengen. Daardoor haal je met dit boek alles uit de fotografische mogelijkheden van je smartphone, van de basis tot het afwerken van de beelden.

Het boek is zo opgebouwd dat de meeste algemene zaken al in hoofdstuk 1 aan bod komen. Je leert hier de smartphonecamera veel beter kennen, zodat je er creatiever mee kunt omgaan.

Handig om te weten: na aankoop van het boek krijg je o.a. gratis toegang tot de webversie.

Jeroen Jazet

Jeroen Jazet (1972) is publiciteitsfotograaf en filmer. Hij begeleidt al jaren speciale fotoreizen naar fotogenieke bestemmingen als IJsland, Georgië en Alaska. Daarnaast publiceert hij in fotomagazines en schrijft boeken over fotografie. Naast reclame- en redactionele projecten maakt Jeroen veel video’s voor bedrijven en overheden.

Focus op Fotografie: Smartphonefotografie - Jeroen jazet
Pagina’s: 224
Prijs: € 39,99
Uitgever: Van Duuren Media

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: