Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Focus op Fotografie: Huwelijksfotografie

Huwelijksfotografie werd door fotografen die zichzelf serieus namen vroeger als minderwaardig gezien, als iets waarvoor je weinig vakkennis en creativiteit nodig hebt. Niets is minder waar.

Huwelijksfotografie is een vak. Een niet te onderschatten vak. Het vraagt een gedegen technische kennis van de fotograaf, een flinke dosis creativiteit, stressbestendigheid, flexibiliteit en mensenkennis. Dat alles moet dan ook nog eens allemaal tegelijkertijd ingezet worden... er zijn rustigere vormen van fotografie. Een goede huwelijksfotograaf is een echte professional.

Fotoboek: Focus op Fotografie: Huwelijksfotografie - door Werner Pellis, isbn 9789463561914

De techniek moet je tot in de puntjes beheersen. Om de mooiste dag in het leven van twee geliefden zo goed mogelijk vast te leggen, heb je bovendien mensenkennis en inlevingsvermogen nodig. Daarnaast zijn goede zakelijke en promotionele vaardigheden van het grootste belang om boven het maaiveld uit te komen.

Dit boek behandelt deze aspecten van de huwelijksfotografie, zodat je als huwelijksfotograaf goed beslagen ten ijs komt en van de onvergetelijke dag voor het pasgetrouwde paar ook onvergetelijk beeld maakt.

Het gaat over de creatieve en technische kant van de fotografie, maar daarnaast over de ondernemerskant van de fotografie. Je krijgt advies over techniek, apparatuur, belichting, objectieven, flitsen, poseren, het moment, hoe je de dag inricht, maar ook over marketing, over verkopen, over je honorarium waard zijn en geld verdienen.

foto: Denise Motz - Wachten op de bruid kan soms erg lang duren. Oog hebben voor zulke momenten en ze vastleggen kan een extra dimensie geven aan je reportage.

Acht topfotografen op het gebied van de huwelijksfotografie delen hun werkwijze en prachtige beelden in dit boek.

  • Adembenemende foto’s ter inspiratie van Ruud Claessen, Ashvin Ghisyawan, Moniek van Gils, Gert Huygaerts, Denise Motz, Yves Schepers, Bas Uijlings en Alexandra Vonk
  • Onmisbare inzichten en invalshoeken die je in je eigen werk kunt gebruiken

Handig om te weten: na registratie van het boek krijg je o.a. gratis toegang tot de webversie.

Werner Pellis

Na als vijfjarige een camera te hebben gekregen van zijn tante liet het fotograferen Werner Pellis (Zundert, 1974) niet meer los. In 1994 schoot hij zijn eerste huwelijksreportage en er zouden er daarna nog honderden volgen. Momenteel is Werner vooral actief als studiofotograaf en als directeur van BeeldCentrum fotografieopleidingen.

Focus op Fotografie: Huwelijksfotografie - Werner Pellis
Pagina’s: 240
Prijs: € 35,99
Uitgever: Van Duuren Media

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: