Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Music Brings Us Together

foto: © Peter Koudstaal - publiek op festval
foto: © Peter Koudstaal

Het boek Music Brings Us Together van fotograaf Peter Koudstaal is een net zo uniek als fotogeniek sociologisch verslag van festivalbezoekers en artiesten van over de hele wereld. Glastonbury, Lowlands, Roskilde, Sziget en minder bekende bestemmingen als Lake of Stars in Malawi en Nashestvie in Rusland komen aan bod. 

Koudstaal fotografeert festivals, artiesten en bezoekers alsof je naast ze staat. Geheel onopvallend vangt hij bijzondere momenten tussen zowel artiest en publiek als bezoekers onderling.

foto van meisje op festival op telefoon
foto: © Peter Koudstaal

De schitterende vormgeving van Music Brings Us Together, verzorgd door Monica Morales en Rodrigo Aguilar uit Guatemala, past bij wat het boek uitdraagt: het festivalgevoel. Het beschrijft en onderzoekt wat dat gevoel nu precies inhoudt. Waarom zijn festivals maanden voordat de line-up bekend wordt gemaakt uitverkocht? Waarom zijn festivals zo populair en hoe ziet dat festivalgevoel er eigenlijk uit?

foto van mensen op festival in regen
‍foto: © Peter Koudstaal

In de hoop deze vragen te beantwoorden bevat de 480 pagina's tellende bundel, naast de prachtige door Koudstaal geschoten platen van bijvoorbeeld Amy Winehouse en zijn roadtrip door Japan met New Cool Collective, ook interviews en andere verhalen. Wetenschappers en journalisten als Simon Warner, Bram Posthumus, Zeba Blay en Keith Still passeren de revue. 

Music Brings Us Together is geen festival survival kit, maar een groot, mooi en rauw boek dat je het gevoel geeft dat je erbij was. Ieder festival weer.

coverfoto van Music brings us together
foto: © Peter Koudstaal - Cover

Music Brings Us Together - Peter Koudstaal
Pagina's: 480 (Engelstalig)
Prijs: € 95,--
Uitgever: Uitgeverij Komma
ISBN: 9789491525667 

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: