Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Eerste tien winnende foto's Sony World Photography Awards 2017

foto: © Allesandra Meniconzi (Zwitserland), winnaar Open Competition, Wildlife, 2017 Sony World Photography Awards

De tien winnende foto’s van de categorie Open van de Sony World Photography Awards 2017 zijn vandaag bekend gemaakt. De winnaars zijn geselecteerd uit meer dan 105.000 inzendingen uit 66 landen. Een deskundige jury ging op zoek naar de beste foto’s in tien categorieën.

De tien winnende foto’s tonen het talent en creativiteit van de fotografen. Zo is er een prachtige natuurfoto met flamingo’s in Walvis Bay, Namibië (Alessandra Meniconzi), een foto die het ijzige blauw en wit van de winter weergeeft (Hiroshi Tanita) en een eenvoudig mooi portret (Alexander Vinogradov). 

foto: © Alexander Vinogradov (Rusland), winnaar Open Competition, Portraits, 2017 Sony World Photography Awards

Andere fotografen spelen juist met de schaal om meer dan 1300 Tai-Chi-beoefenaars (Jianguo Gong) of de Berlijnse architectuur (Tim Cornbill) in hun lens te vangen, terwijl Camilo Diaz onder water dook om een cruciaal goalmoment te schieten tijdens een rugbymatch. 

De winnaars in de categorieën Enhanced (Lise Johansson) en Travel (Ralph Gräf) gebruiken beide een subtiel kleurenpalet, terwijl de winnaar in Street Photography (Constantinos Sofikitis) resoluut voor zwart-wit koos.

Alle winnaars krijgen een Sony α7 II met kitlens en maken kans op de begeerde ‘Sony World Photography Awards Open Photographer of the Year’, een reis naar Londen om de prijsuitreiking bij te wonen in april en een geldprijs van USD 5.000. Op 20 april wordt de winnaar van de hoofdprijs bekendgemaakt.

foto:  © Camilo Diaz (Colombia) - winnaar Open Competition, Motion, 2017 Sony World Photography Awards

Vandaag zijn ook de winnaars van de Sony World Photography Awards National Awards bekend gemaakt. Het wereldwijde programma gaat op zoek naar de beste foto’s van plaatselijke fotografen in de 66 landen. 

De National Awards zijn al aan hun vierde editie toe en zijn uniek in hun opvatting en bereik. Dit jaar namen er voor het eerst fotografen deel uit Cambodja, Nepal, Pakistan, Qatar, Saoedi-Arabië, Sri Lanka en de Verenigde Arabische Emiraten.

foto:  © Tim Cornbill (UK) - winnaar Open Competition, Architecture, 2017 Sony World Photography Awards

Tentoonstelling

De foto’s van de winnaars van de categorie Open en van de National Awards worden tentoongesteld van 21 april tot en met 7 mei in de Sony World Photography Awards & Martin Parr – 2017 Exhibition.

Naast de winnende foto’s zullen op de tentoonstelling ook de foto’s van de shortlist (top 10) en de genomineerde (top 50) gepresenteerd worden. De foto’s van de genomineerde lijst zijn geselecteerd uit meer dan 227.000 inzendingen uit 183 landen voor de Sony World Photography Awards 2017. 

Verder is er een speciaal eerbetoon aan de Britse fotograaf Martin Parr, die de prijs van ‘Outstanding Contribution to Photography’ in ontvangst mocht nemen.

foto: © Constantinos Sofikitis (Griekenland) - winnaar Open Competition, Street Photography, 2017 Sony World Photography Awards

De Sony World Photography Awards

Sony World Photography Awards, dat in het leven werd geroepen door de World Photography Organisation, viert in 2017 haar 10e verjaardag en een decenniumlange samenwerking met haar hoofdsponsor Sony. De awards erkennen en belonen de allerbeste hedendaagse beelden die het laatste jaar werden vastgelegd, in vier wedstrijden - Professional, Open, Youth en Student Focus. De hoofdwinnaars van de Sony World Photography Awards 2017 worden bekendgemaakt op 20 april.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: