Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Nominaties studenten- en jeugdcompetities van SWPA 2022

shortlist bekend van de studenten- en jeugdcompetities van de Sony World Photography Awards 2022

Vandaag heeft de World Photography Organization de namen bekend gemaakt van de genomineerden van de student- en jeugdcompetities van de Sony World Photography Awards 2022. Onder hen de Nederlandse deelnemer Ezra Bohm.

Voor de wedstrijd van 2022 werden studenten uitgenodigd om een reeks van vijf tot tien afbeeldingen in te sturen met het thema Connections.

De afgelopen twee jaar hebben we op meer manieren anders moeten denken over hoe we ons met elkaar verbinden. De inzendingen op de shortlist zijn elk gekozen vanwege hun genuanceerde en intelligente uitbeelding van dit thema.

foto: © Ezra Bohm - Scheveningen (The Identity of Holland), Netherlands, Finalist, Student, Connections, 2022 Sony World Photography Awards

Ezra Bohm: "Voor deze serie fotografeerde ik de laatst overgebleven mensen die de klederdracht van Holland dragen. Dit werk is bedoeld om de oude cultuur van Nederland te belichten en te koesteren. Deze groep heeft iets gemeen dat we in de moderne samenleving vaak missen: solidariteit, gemoedelijkheid en collectieve trots. Moderne burgers zijn vaak losgekoppeld van hun eigen wortels, die volgens mij heel belangrijk zijn om een identiteit mee te vormen. Ik romantiseer een wereld waar ik deel van zou willen uitmaken. De mensen op de foto zijn mijn superhelden, ze moeten mensen inspireren om terug te kijken naar onze oorsprong en te leren van het verleden."

Connecties met culturele identiteit en gemeenschap werden door verschillende deelnemers onderzocht, terwijl anderen verbindingen onderzochten door middel van representaties van saamhorigheid. Verbindingen met het verleden en met familiegeschiedenis stonden ook centraal in een aantal projecten.

De studenten op de shortlist komen van over de hele wereld, met op de lijst fotografen uit India, Argentinië, de Russische Federatie, het vasteland van China, Zambia en Nederland.

foto: © Zinuo Shi - What Fashion is Like, China, Shortlist, Youth, 2022 Youth competition - Street Photography, 2021 Sony World Photography Awards

Zinuo Shi: "Op een willekeurige lokale markt stonden twee tantes bij een omgekeerde reclameposter uit de jaren 00 van een blanke vrouw met een bril. Ik dacht dat dit hun idee zou kunnen zijn van hoe de huidige mode eruit ziet – of juist niet."

Uit de 10 studenten wordt op 12 april de winnaar van Student Photographer of the Year 2022 gekozen. De winnaar en zijn/haar opleiding worden samen beloond met digitale beeldapparatuur van Sony ter waarde van in totaal € 30.000.

Meer info op worldphoto.org.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: