Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Haagse Strandfoto’s in het Atrium Den Haag

foto: © Annette van Soest - Strand in de Stad
foto: © Annette van Soest - Strand in de Stad

Deze zomer staat het Atrium Den Haag in het teken van Haagse strandfoto’s. Stichting Atrium City Hall heeft de Haagse (straat)fotografen Giedo van der Zwan, Sandra Uittenbogaart en Annette van Soest benaderd om hun beste Haagse strandfoto’s te tonen van 15 juli t/m 9 augustus in het Atrium van het Stadhuis van Den Haag.

Het ontstaan van deze expositie kwam na het zien van de indrukwekkende tentoonstelling van Giedo van der Zwan op De Pier in de zomer van 2018. Omdat Stichting Atrium City Hall graag de strand naar de stad haalt, mede doordat er veel mensen zijn die in het centrum wonen en nooit naar de zee gaan, is deze expositie een stimulans voor zowel de bewoners als de bezoekers van het Atrium Den Haag om naar het strand en de zee van Den Haag te gaan.

foto: © Giedo van der Zwan - Strand in de Stad
foto: © Giedo van der Zwan - Strand in de Stad

Giedo van der Zwan (1967) is opgegroeid in Scheveningen en zijn familie komt ervandaan. Hij is al 40 jaar actief als fotograaf, maar ontdekte de straat pas een paar jaar geleden. In 2017 startte hij zijn langjarige project op Scheveningen: ‘Pier to Pier’. In 2018 verscheen onder die naam zijn eerste boek dat verkrijgbaar is bij diverse musea en boekwinkels. De tweede helft van 2017 exposeerde hij gedurende een half jaar op het bovendek van DePier. Pier to Pier gaat over de 2,5 kilometer strand en boulevard tussen het noordelijk havenhoofd en De Pier en brengt de Scheveningse badcultuur in beeld. Meer dan 200.000 mensen bekeken dezelfde foto’s in Scheveningen die nu in het Atrium worden tentoongesteld.

...een stimulans om naar het strand en de zee van Den Haag te gaan...

Sandra Uittenbogaart (1975) is een veelzijdige Haagse fotografe die de wereld het liefst door de lens verkent. Gezegend met een goed oog voor compositie, licht en kleur legt ze treffend en zonder opsmuk vast wat haar fascineert: het dagelijkse straatleven in een grote stad. Ze komt regelmatig aan de kust waar ze zich iedere keer weer laat verrassen door de diversiteit aan achtergronden en culturen die daar samenkomen; van heel Haags tot heel Hagenees. Als fotograaf is ze onopvallend en gaat ze op onder de mensen. Met een kleine camera struint ze vele kilometers langs strand en boulevard en toont ze ons een tijdsbeeld van de mens in al zijn verscheidenheid, vaak met een knipoog gebracht. In 2018 bracht ze haar eerste fotoboek uit, getiteld: Scheveningen: badplaats in beeld. Momenteel werkt ze aan een tweede fotoboek over Den Haag.

foto: © Sandra Uittenbogaart - Strand in de Stad
foto: © Sandra Uittenbogaart - Strand in de Stad

Annette van Soest (1976) is journalist, radio- en podcastpresentator en fotograaf. Centraal in haar werk staan mensen in relatie tot hun omgeving. Met haar camera wil ze verstilde momenten in het drukke stadsleven vangen. Daarbij zoekt ze bewust niet naar de pose, maar naar het onbewaakte moment. Haar fotografie lokt de kijker uit zijn eigen verhaal te maken. Annette is autodidact. In 2018 selecteerde GUP magazine, een platform en tijdschrift voor conceptuele fotografie, haar als “New Dutch Photography Talent 2019”. Ook exposeerde ze in Londen als finalist van de SPi Street Awards 2018.

Aan deze ZomerExpo zit de fotowedstrijd #Haagsestrandfoto gekoppeld, waar iedereen aan kan deelnemen.

Meer info via www.atriumcityhall.nl.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: