Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Drie Nederlandse fotografen genomineerd voor SWPA 2020

Vos in landschap door Marleen Van Eijk - genomineerd voor Open Photographer of the year 2020
foto: © Marleen Van Eijk, Netherlands, Shortlist, Open, Natural World & Wildlife, 2020 Sony World Photography Awards - Dark Clouds

Drie Nederlanders maken deel uit van de ruim honderd fotografen die genomineerd zijn voor de Open wedstrijd van de 2020 Sony World Photography Awards. De winnaars van de verschillende categorieën zijn ook bekend; zij maken kans om de titel Open Photographer of the Year 2020 op hun naam te kunnen zetten.

De uiteindelijke winnaar van dit Open gedeelte wordt bekend gemaakt op 9 juni via de online platforms van de World Photography Organisation en Sony. Tot de prijzen behoren digitale fotoapparatuur van Sony, globale bekendheid en 5.000 dollar.

Henry Oude Egberink, Netherlands, Shortlist, Open, Creative, 2020 Sony World Photography Awards - Capturing the Waves From Around the World
foto: © Henry Oude Egberink, Netherlands, Shortlist, Open, Creative, 2020 Sony World Photography Awards - Capturing the Waves From Around the World

De Open competitie beloont opvallende stand-alone afbeeldingen die de schoonheid van onze wereld benadrukken. Fotografen konden maximaal drie afbeeldingen in tien categorieën indienen: Architecture, Culture, Creative, Motion, Landscape, Natural World & Wildlife, Portraiture, Still Life, Travel en Street Photography.

Image Description Dark Clouds van Marleen Van Eijk:
"Deze jonge vrouwelijke vos woont in de buurt van de haven in IJmuiden, Noord-Holland, Nederland. De kleur van het zand en de rotsen tegen de donkere wolken leek haar schoonheid te accentueren. Het is een moment van perfect licht en contrast. Ik nam een lage positie in en wachtte tot ze naar me toe kwam lopen."

Image Description Capturing the Waves From Around the World van Henry Oude Egberink:
"Ik liep op een zonnig strand toen de zeemist naar binnen dreef. Binnen enkele minuten was de wereld verdwenen. Ik was alleen met de golven en de patronen om me heen. Het was prachtig en ik moest het proberen vast te leggen."

foto: © Erica de Haas, Netherlands, Shortlist, Open, Creative, 2020 Sony World Photography Awards - Hairy

Image Description Hairy van Erica de Haas:
Human body sequencing.

Winnende en op de shortlist geplaatste afbeeldingen worden gehuldigd op de online kanalen en platforms van de World Photography Organisation met speciale aandacht, waaronder video's, presentaties en Q & A's als gevolg van de annulering van de Sony World Photography Awards 2020 tentoonstelling vanwege de huidige pandemie.

Als reactie op recente evenementen heeft de World Photography Organization ook de Stay Connected-pagina gelanceerd, met een gevarieerd programma van online initiatieven, activiteiten en bronnen die tot doel hebben het publiek en de fotografen te eren die tijdens de Awards van dit jaar zijn erkend.

Meer informatie op www.worldphoto.org.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: