Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Digitale fotografie 500 tips

Digitale camera’s hebben in korte tijd een revolutie teweeg gebracht in de fotografie. Iedereen die is geïnteresseerd in fotografie, van de meest argeloze beginner tot de professionele fotograaf, kan iets leren van dit boek. Het begint bij de basis – de werking van de digitale camera – maar geeft ook tips voor het bewerken van digitale foto’s. Elk van de 500 tips is duidelijk en eenvoudig toe te passen.

Digitale fotografie 500 tips - Chris Weston, ISBN: 9789057645976

De praktijk van het fotograferen is sinds de komst van de digitale revolutie nauwelijks veranderd. Om goede foto's te maken, zijn nog steeds de basisprincipes van de fotografie van wezenlijk belang. Een willekeurige hoeveelheid pixels, tot stand gekomen zonder visie en zonder begrip van licht en compositie, wordt ook na intensieve computerbewerking geen goede foto.

In deze uitgave worden 500 suggesties, tips en technieken gegeven waarmee u professionele foto's kunt leren maken. Zonder moeilijke technische termen en vakjargon begeleidt het boek je van bijvoorbeeld de keuze voor het juiste gereedschap tot het kiezen van de beste afdruk om aan de muur te hangen.

Na een kleine inleiding waarin Weston uiteenzet hoe digitale fotografie technisch gezien werkt van opname tot opslag en waarin hij de voor- en nadelen van digitale fotografie op een rijtje zet, is de rest van het boek opgezet volgens de structuur van de digitale studio: eerst de opname, dan de bewerking en tot slot het eindresultaat.

Het eerste deel gaat over het opnameproces en behandelt zowel de apparatuur als datgene wat er in de camera gebeurt. Met adviezen over apparatuur en lessen in belichting, verlichting en compositie.

Het tweede deel gaat over de computer en beeldbewerkingssoftware. Tenslotte tips over printers, fotopapier en publicatie op internet.

Chris Weston is een befaamd professioneel fotograaf en auteur die sinds enkele jaren alleen nog werkt met de digitale spiegelreflexcamera. Ook verscheen van hem Digitale spiegelreflexcamera 500 tips.

Digitale fotografie 500 tips - Chris Weston
Pagina’s: 129
Prijs: € 19,95
Uitgever: Taschen/Librero
ISBN: 9789057645976

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: