Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

De kleine geschiedenis van de fotografie

foto: p. 96 De kus bij Hôtel de Ville, Robert Doisneau ca 1950 - GettyImages 119002427

Gedurende haar tweehonderdjarige bestaan heeft de fotografie zich sneller ontwikkeld dan andere vormen van visuele kunst. Deze Kleine geschiedenis van de fotografie toont de belangrijkste genres en stijlen van het medium, en de technologische vooruitgang die plaatsvond tijdens de overgang van de vroege camera obscura naar de moderne spiegelreflexcamera.

De kleine geschiedenis van de fotografie - Ian Hayden Smith, isbn 9789059960411

Bovendien bevat dit boek vijftig iconische foto's - van picturalisme en fotojournalistiek tot abstractie en straight photography - die van grote invloed zijn geweest op de ontwikkeling van de fotografie. 

Het maakt fotografieliefhebbers wegwijs in de belangrijkste stromingen, thema's en technieken en laat zien hoe ze met elkaar verbonden zijn.

p. 190 Uitzicht uit het raam in Le Gras, Nicéphore Niépce, 1826-1827, heliografie GettyImages 2673939
p. 190 Uitzicht uit het raam in Le Gras, Nicéphore Niépce, 1826-1827, heliografie GettyImages 2673939

De tekst is toegankelijk, beknopt en uitvoerig geïllustreerd en legt uit hoe, waarom en wanneer bepaalde foto's de wereld echt veranderden. 

Het boek staat vol met foto's van beroemde topfotografen en laat de verschillende technieken zien waarmee ze gemaakt zijn. Het verklaart bestaand vakjargon en geeft de lezer inzicht in de wereld van de fotografie.

Henry Cartier-Bresson: 'Foto's worden niet gemaakt met de camera... ze worden gemaakt met het oog, het hart en het hoofd.'

De kleine geschiedenis van de fotografie - Ian Hayden Smith
Pagina's: 224
Prijs: € 17,95
Uitgever: Uitgeverij Thoth, Bussum
ISBN: 9789059960411

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: