Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

BredaPhoto 2016

Van 15 september tot 30 oktober zullen fervente fotografie fans massaal naar Breda trekken. BredaPhoto is uitgegroeid tot een belangrijk evenement voor iedereen die op zoek is zijn kennis en enthousiasme te delen over fotografie.

Het evenement wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd en biedt een platform aan vele gerenommeerde fotografen uit binnen-en buitenland om hun werken tentoon te stellen in de buitenlucht en speciaal hiervoor opgemaakte kunstcentra door de stad.

foto van Reinout van den Bergh | BredaPhoto 2014
foto: Reinout van den Bergh | BredaPhoto 2014

Net zoals voorgaande jaren zal de Breda Stadsgalerij het epicentrum vormen voor de BredaPhoto activiteiten met vele lezingen, cursussen en workshops welke verspreid over zeven weken zullen plaatsvinden. Daarnaast worden er meer dan zeventig internationale topfotografen verwacht die hun nieuwste werken zullen laten zien en daarmee toetreden tot de gelederen van beroemde kunstenaars als Pieter Hugo en Carl de Keyzer, welke tevens exhibities hebben gehad op BredaPhoto.

Ook is er werk van studenten fotografie uit Nederland, België en Duitsland te vinden die op zoek zijn gegaan naar manieren om het thema van BredaPhoto 2016, YOU, tentoon te stellen.

Zo’n cryptisch thema zal tal van interessante mogelijkheden bieden voor de ontluikende kunstenaars. De politieke gebeurtenissen van 2016, zullen vele helpen bij het vinden van inspiratie in hun fotografische keuzes. Samen met de mogelijkheden die digitale technologieën bieden, is het te verwachten dat thema’s als individualisme en zelfexpressie bovenaan zullen staan.

foto: Paolo Woods + Gabriele Galimberti | The Heavens. Annual Report - BredaPhoto 2016
foto: Paolo Woods + Gabriele Galimberti | The Heavens. Annual Report - BredaPhoto 2016

Het thema YOU staat mede voor het terugtrekken van de overheid uit bepaalde sectoren, waardoor het noodzaak is geworden voor het individu om zelfredzamer te worden. Daarnaast krijgen mensen door de nieuwe mediaomgeving steeds meer de kans om zelf op onderzoek uit te gaan in plaats van alles wat ze lezen voor lief aan te nemen. De mensheid wordt hierdoor creatiever, zelfgemaakte muziek wordt op kanalen als Youtube geplaatst in plaats van naar een platenmaatschappij gestuurd, mensen starten hun eigen online magazines in plaats van de krant te benaderen en er worden zelfs online casino’s opgericht.

foto van Reinout van den Bergh | Breda Photo 2014
foto: Reinout van den Bergh | Breda Photo 2014

In het verleden heeft BredaPhoto met succes samengewerkt met World Press Photo en Yournalism, steeds met thema’s die aanzetten tot nadenken en waarin subtiele politieke boodschappen verborgen zitten. Door het opzetten van een netwerk van fotografen van China tot Venezuela, hebben deze ambitieuze projecten een nieuwe wereldwijde visuele esthetiek gestimuleerd, en een platform gecreëerd voor vele kunstenaars die moeite hebben een stem te vinden in de mainstream media.

Genoeg zaken dus om als ervaren, of minder ervaren fotograaf over na te denken. Daarnaast zorgen thema’s als deze voor inspiratie om zaken op een andere manier vast te leggen.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: