Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie..
Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Rotterdam Photo 2019

Rotterdam Photo staat voor de deur: van 7 tot 10 februari 2019 transformeert het Katendrechtse Deliplein in een containerdorp vol fotografie-exposities, met gevestigde namen en nieuw talent uit binnen- en buitenland. Geselecteerde beeldmakers krijgen de kans hun werk te exposeren en verkopen rondom het thema City Limits tijdens de internationaal bekende Art Rotterdam Week. Dit evenement is gratis toegankelijk voor iedereen.

foto van man op dak in stad tussen de hoge gebouwen in de nacht
foto: © Jeroen van Dam - Urban Explorers

Uit een ruim aantal inzendingen heeft de jury dit jaar dertig fotografen geselecteerd die hun werk mogen exposeren tijdens Rotterdam Photo 2019 rond het thema City Limits. De selectie is breed internationaal georiënteerd en bestaat uit namen zoals Batuhan Keskiner, Laisa Maria en Keith Shuaib. Zij presenteren hun werk naast  het werk van twee gerenommeerde stadsfotografen: Otto Snoek toont beelden uit zijn werk Rotterdam, en Jeroen van Dam exposeert met zijn spectaculaire werk Urban Explorers.

Ook zijn er dit jaar nieuwe samenwerkingen met verschillende partners: de Willem de Kooning Academie, die werk zal presenteren van hun alumni studenten, en Perth Centre of Photography, TV Obscura, RAW Streetphoto Gallery en Lensculture installeren beeld-exposities. Zowel binnenin als aan de buitenkant van de containers op het Deliplein in Katendrecht zullen de exposities te zien zijn.

foto van circusman met wit lang haar en opgemaakte ogen bij een olifantenkop
foto: © Otto Snoek - Rotterdam

De volledige deelnemerslijst met informatie over hun werk is komende week te vinden op de website van Rotterdam Photo.

Photo Talks

Op zaterdagavond 9 februari staan traditiegetrouw de Photo Talks op het programma, een verdiepingsavond voor fotografieliefhebbers en professionals waarin nieuw licht wordt geworpen op onze hedendaagse beeldenmaatschappij.

Dit jaar organiseert Rotterdam Photo de avond samen met World Press Photo Rotterdam (tentoonstelling van 19 januari tot 10 februari te bezoeken) op een wel héél bijzondere plek: de bovenste verdieping van het Word Trade Center Rotterdam. Met City Limits als thema gaan ze dit keer letterlijk naar het dak van de stad...

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: