Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Scott Kelby's zevenpuntensysteem voor Lightroom

Scott Kelby's zevenpuntensysteem voor Lightroom

Stel je eens voor hoe geweldig het zou zijn als je in Lightroom een foto opent, zelfs een behoorlijk verprutste foto, en je precies weet wat je als eerste moet doen, welke stap je daarna moet ondernemen en alle stappen die je daar weer na moet uitvoeren om die foto van vlak tot fantastisch te maken. Nou, dat is exact waar dit boek over gaat. Je leert een systeem, hetzelfde systeem dat op universiteiten en hogescholen over de hele wereld wordt onderwezen, dat ontwikkeld is door de wereldberoemde Lightroom-expert Scott Kelby, de bestverkopende auteur van Lightroom-boeken ter wereld.

Dit is een nieuwe manier van werken met en denken over de bewerking van je foto’s op een manier die je aanpak in Lightroom voorgoed zal veranderen. Daardoor zul je minder tijd kwijt zijn aan het opknappen van je foto’s en meer tijd hebben om ze te voltooien, en de leuke, creatieve dingen met Lightroom te doen die het programma het geweldige stuk gereedschap maken dat het is.

Scott Kelby's zevenpuntensysteem voor Lightroom

Scott heeft het bewerkingsproces teruggebracht tot de zeven belangrijkste bewerkingen die je nodig hebt om je foto's op professionele wijze te verfraaien. Hij leert je dan ook niet werken met Lightroom-functies die je waarschijnlijk verder nooit nodig zult hebben.

Vervolgens, en dat is misschien wel het belangrijkste, heeft hij de juiste volgorde bepaald wanneer en hoe deze zeven technieken toegepast moeten worden, die samen dit beproefde en bewezen ‘zevenpuntensysteem voor Lightroom’ vormen.

De magie van dit boek is echter niet alleen de beschrijving van de zeven technieken en hoe die werken. Dat is namelijk hoe je die technieken gezamenlijk gebruikt en het leerproces dat je daarbij doormaakt wat dit boek zo uniek maakt. Dit is geen boek waar je alleen maar informatie leest over het onderwerp. Dit is een echt ‘doe-het-zelf’-boek.

Je begint elke les met de RAW-foto, die zo uit de camera komt (je kunt de door Scott gebruikte foto's downloaden, zodat je alle stappen exact kunt volgen). Daarna pas je het zevenpuntensysteem op een zeer gerichte wijze toe en je doet dat steeds opnieuw (en weer opnieuw en daarna nog een keer) op een set zeer diverse foto's, die allemaal hun eigen uitdagingen en problemen kennen.

Dit doe je totdat de zeven punten een tweede natuur voor je zijn geworden. Je doet iedere keer de volledige bewerking, van begin tot eind, zonder ook maar een stap over te slaan. Als je dit systeem eenmaal onder de knie hebt, zal er nooit meer een foto op je scherm staan die je niet op professionele wijze kunt verbeteren, corrigeren, bewerken en voltooien.

Voor
Na

Terwijl je het boek doorneemt, zul je er versteld van staan hoe goed dit systeem werkt voor de meest uiteenlopende foto's: van landschappen tot portretten, van architectuur- tot sportfotografie, van trouwfoto's tot alles daartussenin. Het boek bestaat uit 21 korte lessen (inclusief twee bonuslessen waarin je Lightroom met Photoshop laat samenwerken) en als je slechts tien minuten per dag besteedt aan de les van die dag, zal er na drie weken geen foto meer zijn waarvoor je terugschrikt.

Je weet dan wat je als eerste moet doen, wat de stap daarna moet zijn en in welke stappenvolgorde je een saaie, levenloze foto kunt omtoveren tot een foto die je met trots aan de muur hangt. Het beste van alles is dat je gaandeweg meer leert dan alleen het zevenpuntensysteem, want je pakt elke foto aan die je in de schoot geworpen krijgt, dus je zult extra technieken, slimmigheidjes en workarounds ontdekken die je zullen helpen bij alle aspecten van de bewerking.

Dit is het boek waar je altijd naar hebt uitgekeken, waar de hele fotografische sector naar uitkeek, en als je dit systeem eenmaal kent en zelf toepast, zal jij de volgende zijn die zegt: ‘Dit systeem is onverslaanbaar!’

Handig om te weten: na aankoop van dit boek is een webversie beschikbaar. Als je je registreert, krijg je gratis toegang, plus relevante extra’s.

Scott Kelby is de bestverkopende auteur ter wereld van boeken over fotografische technieken. Hij is tevens hoofdredacteur en uitgever van het tijdschrift Lightroom Magazine, producer van LightroomKillerTips.com, hoofdredacteur en uitgever van het tijdschrift Photoshop User en presentator van de invloedrijke wekelijkse live-talkshow over fotografie The Grid. Scott is ook algemeen directeur van KelbyOne.com en geeft over de hele wereld workshops over fotografie en Lightroom. Hij is bekroond auteur van meer dan 90 boeken, waaronder Photoshop voor Lightroom-gebruikers, de reeks Scott Kelby over digitale fotografie, Het grote flitserboek en Het Adobe Photoshop Lightroom Classic-boek voor digitale fotografen.

Scott Kelby's zevenpuntensysteem voor Lightroom
Pagina’s: 272
Prijs: € 39,99
Uitgever: Van Duuren
ISBN: 9789463562225

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: