Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Focus op Fotografie: Architectuurfotografie

Fotoboek: Focus op Fotografie: Architectuurfotografie door Jan Paul Mioulet,

Architectuurfotografie is meer dan het simpelweg vastleggen van een gebouw. De ideale architectuurfoto is als een portretfoto van een project. Hij laat het karakter van het gebouw zien, de ziel van het ontwerp, in het beste licht, zonder overdreven vervorming en met een goede weergave van essentiële details.

Beheersing van licht, standpunt, perspectief en compositie zijn daarbij cruciale fotografische vaardigheden. Daarnaast loont het als architectuurfotograaf om ook interesse te hebben in de architectuur en de geschiedenis van de architectuur en om iets te weten van de inspiratiebronnen en uitgangspunten van architecten.

Om op de hoogte te zijn van hun stijl van ontwerpen en te weten waarom ze bepaalde beslissingen hebben genomen. Voeg je die twee – fotografische kennis en architectonische kennis – samen, dan heb je een goede basis.

Focus op Fotografie: Architectuurfotografie - Jan Paul Mioulet

In deze complete gids voor de beste architectuurfotografie word je meegenomen langs onderwerpen, gebouwen, landschappen en interieurs. Je krijgt de technische bagage om de juiste apparatuur in te zetten en die op ideale wijze te bedienen.

Meesters op het gebied van de architectuurfotografie tonen je hun mooiste beelden in uiteenlopende stijlen, leggen uit hoe ze zijn gemaakt en vertellen je hun beste tips, trucs en methodes. Aan de hand daarvan doe je inspiratie op om je eigen ideeën en invalshoeken te ontwikkelen.

Als architectuurfotograaf treed je gedeeltelijk in de voetsporen van de architect en probeer je zijn ontwerp naar beeld te vertalen en je eigen visie met die van de architect te laten versmelten.

Handig om te weten: na aankoop van het boek krijg je o.a. gratis toegang tot de webversie.

Jan Paul Mioulet

Jan Paul Mioulet werkte jaren als allround-fotograaf totdat hij zich specialiseerde in de architectuurfotografie. Hij is een van de oprichters van de DAPh, the Dutch Architectural Photographers, een groep ervaren architectuurfotografen die hun krachten hebben gebundeld om klanten de best mogelijke kwaliteit te leveren.  Hij schrijft nog steeds over fotografie: hij interviewt fotografen, schrijft artikelen en bespreekt apparatuur.

Pontsteiger, Amsterdam. Architecten: Arnoud Gelauff en Floor Arons.
foto: Pontsteiger, Amsterdam. Architecten: Arnoud Gelauff en Floor Arons

In zijn fotografie is hij altijd op zoek naar heldere lijnen en prachtig licht. Hij fotografeert architectuur met de aanpak van een portretfotograaf: zoekend naar de beste hoek en het ideale moment om het unieke karakter van zijn onderwerp vast te leggen. Hij neemt ook vaak personen op in zijn foto’s, want een gebouw komt pas tot leven als het wordt gebruikt.

Focus op Fotografie: Architectuurfotografie - Jan Paul Mioulet
Pagina’s: 224
Prijs: € 39,99
Uitgever: Van Duuren Media

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: