Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

National Geographic zendt ‘wild’ fotoavontuur Humberto Tan uit

CameraNU.nl ondersteunt natuurdocumentaire Door Het Oog met speciale actie.

Rewilding Europe is een initiatief om in Europa op grote schaal ruimte te maken voor wilde natuur, wildernis en wilde dieren. Om met eigen ogen te zien hoe dit ambitieuze plan gestalte krijgt, bezocht presentator én amateurfotograaf Humberto Tan twee projecten in Italië en Kroatië. In zijn hand een fotocamera (de Canon EOS 6D Mark II-spiegelreflexcamera), in zijn kielzog een camerateam van Nationale Geographic. Voor CameraNU.nl is Tans trip reden om uit te pakken.

Omdat de helft van Europa's biodiversiteit is verbonden door open landschap ondersteunt Rewilding Europe de comeback van wilde, rondtrekkende grazers, zoals bizon, gems, wilde paard, rode hert en oeros. Zo heeft de organisatie grote natuurprojecten lopen in Zweden, Duitsland, Polen, Bulgarije, Italië, Kroatië, Roemenië en Portugal. 

National Geographic zendt ‘wild’ fotoavontuur Humberto Tan uit
foto: Frans Schepers, Rewilding Europe

Van deze acht landen deed Humberto Tan er twee aan. Zo bracht hij een bezoek aan het uitgestrekte Velebit-gebergte in Kroatië. Gadegeslagen door beren, lynxen en wolven maakte hij natuurfoto’s in één van de belangrijkste natuurgebieden van de Balkan. In Italië ging de winnaar van het fotografieprogramma ‘Het Perfecte Plaatje’ in het Abruzzo Nationaal Park (inclusief de Apennijnen) op pad met National Geographic-fotograaf Bruno D’Amicis, winnaar World Press Photo Award en Wildlife Photographer of the Year.

De twee persoonlijke, fotografische reisverslagen van Humberto Tan zijn gevangen in de documentaire Door Het Oog, die National Geographic op zondag 26 november uitzendt. Humberto Tan over zijn onderneming: “Het was geweldig om deze gebieden van Rewilding Europe te bezoeken. Ik was verrast om te zien dat Europa zulke mooie plekken heeft en om hier foto’s te maken was een fantastische ervaring.”

Uniek

De unieke manier waarop Tan in foto's het verhaal van de wilde natuur en het herstel ervan in Europa vertelt, sluit aan bij de visie van CameraNU.nl. Immers, de foto- en videospecialist is via bijzondere blogs continu bezig met beeldverhalen. 

CameraNU.nl stelt haar klanten in staat om mooie beelden te maken en daar bovendien plezier aan te beleven. Het geven van het juiste advies in de winkel en online, het aanbieden van het grootste assortiment en snelle levering dragen daar aan bij. Om dit te onderstrepen, grijpt CamerNU.nl het fotoverhaal van Tan en de uitzending van National Geographic aan om tal van producten te selecteren waarbij je bij de aanschaf een korting, waardebon of gratis workshop krijgt.

Rewilding Europe

Rewilding Europe werkt met lokale partnerorganisaties verspreid over Europa aan een netwerk van spectaculaire natuurgebieden, van elk minimaal honderdduizend hectare. Ze dienen als voorbeeld voor een nieuwe natuurvisie in Europa, waarbij natuur meer op eigen benen staat en ook de economie profiteert van een natuurlijker landschap. Rewilding Europe wordt sinds 2012 gesteund door de Nationale Postcode Loterij, het Wereld Natuur Fonds, private stichtingen, de Europese Commissie en de Europese Investerings Bank.

Kijk zondag 26 november 22:30 naar ‘Door Het Oog’ op National Geographic.
Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: