Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Na ons de zondvloed - Kadir van Lohuizen

Jakarta 2018 © Kadir van Lohuizen - NOOR, jongen op stuk hout balacerend in ondergelopen gebied achter riviersluis
foto: © Kadir van Lohuizen - NOOR - Jakarta 2018

In de nieuwe vierdelige documentaireserie Na ons de zondvloed bezoekt gerenommeerd fotojournalist Kadir van Lohuizen laaggelegen gebieden waar het wassende water een urgent probleem is. Van Bangladesh tot New York. Van Jakarta tot Terschelling en van de Marshall Eilanden tot Miami. Steden en streken waar de stijgende zeespiegel een dagelijkse realiteit is.

Kadir ontmoet mensen die soms het lot in eigen handen nemen vanwege een overheid die het laat afweten. Wat zijn hun angsten, wat hun vooruitzichten.

foto: © Kadir van Lohuizen - NOOR - Bangladesh 2011, twee vrouwen op land dat onder water staat
foto: © Kadir van Lohuizen - NOOR - Bangladesh 2011

Heeft Nederland over een eeuw nog wel dezelfde kustlijn als nu? Waarom verzetten lokale vissers in Jakarta zich tegen de aanleg van de zeedijk die de metropool moet beschermen? Wat gebeurt er met de bevolking als een land zoals Kiribati volledig dreigt te verdwijnen? Hoe lossen ze het in Miami op, nu met hoogtij het zilte zeewater al door de straten stroomt? En hoe gaan we de komende decennia om met de miljoenen klimaatvluchtelingen?

Het resultaat is een vierdelige serie waarin op een toegankelijke en prikkelende manier een confronterend beeld wordt geschetst van een nabije toekomst.

Regie: Martijn Blekendaal
Producent
: Witfilm, onder eindredactie van de NTR

Uitzending: elke zondag van 20 oktober t/m 10 november, 20.20 uur, NPO 2

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: