Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

De Noordkaap Challenge door Humerto Tan

foto van kitesurfer Kevin Langeree op de Noordpool in het groene noorderlicht met zijn kiteboard in de sneeuw aan de rand van het water

Gewapend met onder andere zijn Canon EOS 5D Mark IV en de EOS 6D Mark II, trotseerde Humberto Tan de meest erbarmelijke weersomstandigheden op de Noordkaap om Kevin Langeree, wereldkampioen kitesurfen, vast te leggen in zijn natuurlijke habitat. Wat voor de meesten een haast ondenkbare missie is, werd voor Kevin en Humberto werkelijkheid.

Ondanks de verschillende afwijzingen van lokale vissers op de vraag of ze hen de zee op wilden brengen omdat het te gevaarlijk zou zijn, zetten de twee door en vonden zij na lang zoeken een plek waar Kevin zelf het water op kon gaan. Het was een flinke windstoot bovenop de windkracht negen die er al stond die Kevin mee het water in trok. Humberto kon vervolgens deze bijzondere en spectaculaire gebeurtenis perfect vastleggen. Naast het op foto vastleggen, is het avontuur van Kevin en Humberto ook op video vastgelegd.

Noordkaap Challenge Canon Camera Crew © Humberto Tan

Humberto koos ervoor om tijdens deze missie de Canon EOS 5D Mark IV en de EOS 6D Mark II mee te nemen. Beide camera’s hebben een geavanceerde scherpstelling en meting om mooie momenten te volgen en direct vast te leggen, zelfs in omstandigheden bij weinig licht. Dit maakte de camera’s uitermate geschikt voor de beoogde opnames in het hoge noorden, waar gedurende het winterseizoen de zon nauwelijks tot niet schijnt.

De Noordkaap Challenge is dé roadtrip voor het goede doel. Gedurende de challenge halen de teams geld op voor 3FM Serious Request door diverse opdrachten te volbrengen.

Als special guest werd ook Humberto Tan uitgedaagd om zich aan te sluiten bij de Canon Camera Crew, met adembenemende beelden als resultaat.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: