Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo
Bezoek ook onze Fotokadoshop ...

Hans Withoos exposeert op Domein Oogenlust

Hans Withoos - Milkmaid in her Kitchen, 2020 (Withoos meets Withoos)
foto: © Hans Withoos - Milkmaid in her Kitchen, 2020 (Withoos meets Withoos)

De expositie Photographic Paintings van Hans Withoos is te bezoeken van 19 mei tot en met 11 juli 2020 op Domein Oogenlust in het Brabantse Eersel.

Hans Withoos is een romanticus en verhalenverteller met een grote fascinatie voor schoonheid in al haar aspecten. Zijn fotografische schilderijen zijn gelaagd en weerspiegelen een vervreemdende esthetiek.

De tentoonstelling laat een selectie uit verschillende series zien als Nocturnal Delight, Klimt’s Muses en Lady with her Golden Toys. In de serie Withoos meets Withoos herinterpreteert de fotograaf de schilderkunst van zijn verre voorvader Matthias Withoos (1627-1703) en combineert stillevens en stadsgezichten met eigen, surrealistische beelden.

foto: © Hans Withoos - Window to Paradise, 2019 (Withoos meets Withoos)
foto: © Hans Withoos - Window to Paradise, 2019 (Withoos meets Withoos)

Hans Withoos (Son en Breugel, 1962) volgde een opleiding textielvormgeving en fotografie aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Withoos fotografeert al dertig jaar, geniet internationale bekendheid en exposeert veelvuldig. De fotograaf heeft spraakmakend werk gemaakt voor modern balletgezelschap Introdans en Stichting Orange Babies.

Het omvangrijk oeuvre van Hans Withoos is in 2017 gebundeld in het boek Photographic Paintings. In 2018 volgde een solo-expositie Withoos meets Withoos in het Westfries Museum in Hoorn met de lancering van een gelijknamig fotoboek. Daarnaast is zijn autonome werk gepresenteerd op toonaangevende kunstbeurzen als de KunstRAI, PAN Amsterdam en Scope Miami en opgenomen in de collecties van een groot aantal private verzamelaars.

Meer info op de website van Galerie Persoon.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: