Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Handboek spectaculaire bosfotografie

Handboek spectaculaire bosfotografie - Woodscapes, Ellen Borggreve, Daniël Laan

Bossen zijn fascinerend, betoverend en magisch. Zo overweldigend met het oog, zo chaotisch op een foto. Van alle vormen van landschapsfotografie is bosfotografie misschien wel het moeilijkst.

Misschien zijn bossen wel het meest fotogenieke onderwerp binnen de landschapsfotografie. Buiten dat ons thuisfront Nederland en België veel prachtige bosgebieden herbergt, is een bos het enige landschap dat compleet wordt getekend door levende wezens.

Handboek spectaculaire bosfotografie - Woodscapes, Ellen Borggreve, Daniël Laan, isbn 9789079588275

Soms vergeten we wel eens dat bomen leven. In onze ogen zijn het immers vaak statische objecten. We leven simpelweg te kort om de groei van een boom echt te kunnen waarderen. Als fotografen gaan we daar net iets anders mee om. We proberen bomen en bossen zo mooi mogelijk vast te leggen.

Ellen Borggreve en Daniël Laan trachten niet alleen de ziel van het groen te vangen, maar ook die van onszelf. Want zonder kunstenaar geen kunst.

De ervaring van deze superspecialisten en rasechte bosfotografen vind je terug in Woodscapes. Ellen en Daniël nemen je stap voor stap mee naar het bos. Van het ontwikkelen van een persoonlijke visie tot de eerste verkenningen in het veld en van uitvoering tot en met de nabewerking. Na het lezen van dit boek wil je niets liever dan zelf spectaculaire woodscapes vastleggen.

Handboek spectaculaire bosfotografie - Woodscapes, Ellen Borggreve, Daniël Laan, isbn 9789079588275

Ellen Borggreve gooide in 2016 het roer van de fotografie radicaal om. Ze keerde terug naar het bos om deze op tijdloze en romantische wijze vast te leggen, geleid door het weer (liefst mist) en het licht. Haar kennis en passie draagt Ellen over via workshops, waarbij het ontwikkelen van een eigen visie het uitgangspunt vormt. Daarnaast schrijft ze artikelen voor binnen- en buitenlandse magazines.

Daniël Laan noemt zijn fotografie het gereedschap om zichzelf te ontdekken. Een sterke persoonlijke visie dus, tot uiting komend in een eigen donkere, mysterieuze stijl. Bossen met oude, knoestige bomen vormen vaak terugkerende onderwerpen. Naast het fotograferen schrijft Daniël graag; artikelen van zijn hand verschenen wereldwijd in magazines en op websites. Zijn visie op fotografie probeert hij daarnaast over te dragen tijdens internationale workshops en fotoreizen.

Handboek spectaculaire bosfotografie - Woodscapes, Ellen Borggreve, Daniël Laan, isbn 9789079588275

Handboek spectaculaire bosfotografie - Woodscapes - Ellen Borggreve, Daniël Laan
Aantal pagina’s: 150
Prijs: € 37,90
Uitgever: Pixfactory

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: