Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Focus op Fotografie: Van maken tot raken

Focus op Fotografie: Van maken tot raken - Diana Bokje

Het nieuwe boek Focus op Fotografie: Van maken tot raken van Diana Bokje gaat over jouw ontwikkeling als fotograaf. Wie ben je als fotograaf, wat zijn je waarden en hoe beïnvloeden deze jouw fotografische thema’s? Wat als alles mogelijk was, wie zou je dan zijn?

Geen enkele reis verloopt zonder obstakels, in dit boek leer je hoe je deze obstakels kunt overwinnen en welke hulpbronnen jou daarbij kunnen helpen.

De fototechniek wordt steeds toegankelijker en gemakkelijker. Het beheersen van de techniek is een mooie basis, maar wordt je publiek hier warm van? Je wilt de mensen graag ontroeren met boeiende fotografie die inhoud heeft. Foto’s die mensen raken, beginnen met een aansprekend idee. Voeg hier je eigen stijl aan toe en werk zo aan een meeslepend project. Op die manier kun je jezelf onderscheiden als fotograaf.

Focus op Fotografie: Van maken tot raken - Diana Bokje

Toch is dit boek niet enkel een zelfhulpboek voor fotografen. Als rode draad loopt het stappenplan door het boek. Een praktische handleiding die je van je droom voert naar de concrete uitvoering van een fotoproject.

Nadat je in de eerste hoofdstukken hebt uitgevonden wat jouw drijfveren en doel in de fotografie zijn, komen eigen stijl en creativiteit aan bod. Hoe kun je je creativiteit stimuleren? In dit boek vind je diverse methodes om ideeën te genereren, te selecteren en te verrijken om een zo goed en autonoom mogelijk plan van aanpak voor je project te maken.

Elk fotoproject of mooie serie begint met een droom van de maker. Auteur, fotograaf en fotografiedocent Diana Bokje helpt je om die droom bij jezelf te herkennen en te ontwikkelen tot een aansprekende fotoserie of presentatie.

foto: © Toine Westen - Noorderlicht boven het Inarimeer, Finland in september 2012.

Middels een stappenplan vind je de antwoorden op de volgende vragen: hoe bedenk je een idee, hoe verrijk je dat, hoe maak je er een boeiend project van, hoe leg je het vast met je eigen handtekening, hoe laat je elke foto meer spreken, hoe ga je om met twijfels, hoe zet je door en hoe breng je een project tot voltooiing?

Als fotocoach geeft Diana Bokje fotografen het gereedschap en de inspiratie om hun fotografie visie, creativiteit en zeggingskracht te ontwikkelen zodat zij anderen kunnen raken met hun foto's. “Het fotograferen zit mij in het bloed. Ik ben opgegroeid in een fotografennest, kreeg mijn eerste camera op mijn vierde verjaardag”, zegt zij. “Wat mij blijft boeien in de fotografie is de grote verscheidenheid aan beelden. Van prachtige esthetische tot rauwe prikkelende foto’s en soms ongrijpbare verbeeldingen van de werkelijkheid. Mijn eigen fotografie heeft vaak een persoonlijke achtergrond. Een innerlijke strijd, bijzondere gebeurtenis of emotie die ik met behulp van fotografie bevraag. Universele vragen die de kijker raakt en anders laat kijken naar fotografie.”

Focus op Fotografie: Van maken tot raken - Diana Bokje
Pagina’s: 192
Prijs: € 34,99
Uitgever: Van Duuren Media
ISBN: 9789463562164

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: