Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Erwin Olaf - Strange Beauty

Erwin Olaf - Strange Beauty

In Erwin Olaf - Strange Beauty schept de Nederlandse fotograaf Erwin Olaf voor zijn foto's een tot in de kleinste details geënsceneerde wereld. De foto's lijken de gewone wereld te weerspiegelen, maar juist de kunstmatigheid ervan geeft ze een mysterieuze betekenis.

De werken, die beelden ontlenen van de film- en reclame-industrie, lijken slechts perfect aan de oppervlakte; in feite behandelen ze vragen over democratie, gelijkheid en zelfbeschikking.

Deze begeleidende publicatie bij Olafs eerste uitgebreide solotentoonstelling in Duitsland, bevat essentiële items uit zijn kunstwerken en geeft een mooi overzicht van zijn veelzijdige oeuvre van de afgelopen veertig jaar. Olafs meest recente werken, waarvan sommige speciaal voor de tentoonstelling in de Kunsthalle München zijn gemaakt, zijn ook in deze uitgave opgenomen.

Erwin Olaf (*1959) studeerde aan de school voor journalistiek in Utrecht. Hij begon zijn carrière als fotograaf voor tijdschriften en vakbladen, vaak met een sociaal-politieke achtergrond. Naast commercieel werk produceerde hij vanaf de jaren tachtig een uitgebreid oeuvre aan artistiek werk. Met zijn eigenzinnige stijl trok Olaf al snel internationale aandacht. Zijn werken worden getoond in tentoonstellingen over de hele wereld.

In 2016 maakte fotograaf Erwin Olaf in opdracht van het Groninger Museum een serie foto’s van Het Nationale Ballet. De serie was toen geïnspireerd op de beroemde beelden van Auguste Rodin. Negen werken zijn aangekocht door dit museum. Ook exposeerde Olaf in Fotomuseum Den Haag, de Hermitage Amsterdam en het Chelsea Art Museum (New York).

Erwin Olaf - Strange Beauty
Pagina’s: 240
Prijs: € 43,29
Uitgever: Hatje Cantz
ISBN: 9783775749213

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: