Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Fujifilm X100VI

Fujifilm X100VI

De X100VI is een zesde generatie model binnen de X100 Serie. De camera behoudt zijn populaire ontwerp en het kleine formaat van de behuizing. Daarnaast beschikt de camera over een uitzonderlijk goede beeldkwaliteit, verpakt in een kleine, compacte en lichtgewicht behuizing. Ook is de nieuwe X100VI uitgerust met een mooie kleurreproductietechnologie.

De 20 filmsimulatiemodi die door de X100VI worden aangeboden, waaronder de nieuwe REALA ACE-modus, maken gebruik van 90 jaar Fujifilm-kleurenwetenschap en reproduceren digitaal het uiterlijk van klassieke fotografische filmsoorten. Reproduceer de klassieke kleuren en tonen waar Fujifilm bekend om staat, of voeg artistieke flair toe.

Fujifilm X100VI jubileumeditie
Ter viering van het 90-jarige jubileum van Fujifilm in 2024, introduceert FUJIFILM een gelimiteerde uitgave van de X100VI. Deze speciale en unieke versie zal in een gelimiteerde oplage van slechts 1.934 exemplaren beschikbaar zijn.

foto: © Shohei Sawada - gemaakt met FujiFilm X100VI

Deze speciale editie van de X100VI wordt gepresenteerd in een unieke verpakking, inclusief een speciale draagriem, een zachte ontspanknop en historische kaarten. De camerabody is voorzien van het bedrijfslogo van Fujifilm zoals gebruikt bij de oprichting in 1934, samen met een uniek serienummer. Dit maakt deze camera tot een waar verzamelobject.

Een aantal kenmerken
De Fujifilm X100VI is uitgerust met een backside-illuminated X-Trans CMOS 5 HR beeldsensor die voorzien is van 40,2 Megapixels. De sensor heeft een andere opbouw van de pixels, waardoor deze meer licht kan ‘vangen’ ten opzichte van voorgaande modellen uit de X100 Serie.

Als laagste natuurlijke ISO-waarde kan nu standaard gekozen worden voor ISO 125. Dit is een instelling die in het voorgaande model enkel beschikbaar was als ‘uitgebreide optie’.

Je kunt nu extra opties toevoegen door de filmsimulatiemodi van de X100VI te combineren met andere creatieve functies. Gebruik analoge effecten zoals filmkorrel, of verhoog de kleurdiepte, helderheid of scherpte om afbeeldingen naar een hoger niveau te tillen. Ook heb je de volledige controle over lichte en schaduwtinten om het creatieve palet dramatisch uit te breiden.

De camera beschikt verder over een goedwerkend autofocus algoritme voor het betrouwbaar verkrijgen van scherpte op bewegende onderwerpen en tijdens het maken van continu-opnames. Dit algoritme zorgt ervoor dat er een nauwkeurige voorspelling kan worden gemaakt op basis van afstand en waar het onderwerp zich op welk moment binnen het beeldkader zal bevinden.

De X100VI is ook uitgerust met onderwerpdetectie AF, zoals in camera’s met een X-Processor 5 beeldverwerkingsprocessor. Hierdoor is de camera in staat om uiteenlopende onderwerpen nauwkeurig te volgen. Dit systeem is gebaseerd op deep-learning AI-technologie en herkent dieren, vogels, auto's, motoren, fietsen, vliegtuigen, treinen, insecten en drones.

Het is de eerste camera in de X100 Serie die beschikt over een 5-assige, in-body beeldstabilisatiefunctie met onderdrukking van bewegingsonscherpte tot 6,0 stops. Dit nieuw ontwikkelde systeem zorgt voor een lichte toename in gewicht en grootte. Dit maakt het mogelijk om in een uitzonderlijk breed scala aan omgevingen en situaties te fotograferen.

Het design is gelijk gebleven in vergelijking met eerdere modellen uit de X100 Serie.

De vorm van de grip is nauwkeurig getest om precies het juiste gevoel te geven. De knoppen aan de achterzijde van de X100VI zijn verplaatst naar een positie die het makkelijker maakt om de camera te bedienen met de rechterhand. Hierdoor is het nu nog comfortabeler om te fotograferen terwijl door de zoeker wordt gekeken.

De behuizing van de X100VI is weerbestendig wanneer gebruik wordt gemaakt van de optionele AR-X100 adapterring en het PRF-49 beschermfilter. Zo kun je doorgaan met het maken van opnames onder uitdagende weersomstandigheden. De optionele LH-X100 zonnekap van Fujifilm is ook compatibel met de X100VI.

Verder is een afzonderlijk aangeboden LC-X100V (echt) lederen paraattas aan het assortiment toegevoegd. Deze paraattas geeft de camera een luxueuze uitstraling. De geheugenkaart en batterij kunnen daarbij worden gewisseld en verwijderd zonder de camera uit deze paraattas te halen.

Beschikbaarheid
De Fujifilm X100VI is beschikbaar voor een adviesprijs van 1.799,- euro.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: