Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Limited edition 35mm kleurenfilm: Harman Phoenix 200

Harman Phoenix film ISO 200_135-Box-and-Cassette

De Harman Phoenix 200 is een limited edition 35mm kleurenfilm die volledig van emulsie naar cassette is ontwikkeld en gemaakt door Harman technology, een van de grootste fabrikanten van analoge fotografische films, fotopapier en fotochemicaliën.

Eind 2022 werd een klein team belast met een geheim 'skunk works' project om te zien of ze een kleurenfilm konden ontwerpen, coaten en produceren op de Harman fabriek in het Verenigd Koninkrijk in Mobberley, Cheshire.

Het resultaat is Harman Phoenix, een ISO 200 kleurennegatieffilm, met een onmiskenbaar analoge uitstraling. Hij produceert foto's met een hoog contrast, een sterke, zichtbare korrel en levendige, sprekende kleuren.

Hij wordt geleverd in een DX-gecodeerde cassette met 36 opnamen en kan worden belicht tussen ISO 100 en 400, maar presteert het best bij ISO 200 in goed, consistent licht, met de mogelijkheid van halatie.

Halatie in de fotografie verwijst naar een lichteffect waarbij licht zich achter op de film verspreidt, wat leidt tot een gloed rond lichtbronnen of heldere gebieden, vaak gezien als een soort halo-effect. Dit komt vooral voor bij analoge fotografie en wordt soms gebruikt voor artistieke effecten.

Unieke eigenschappen

Goed zichtbare korrel, levendige kleuren die verschillend kunnen reageren op scanner-instellingen, krachtig groen, aangenaam rood en schitterend blauw, mogelijkheid van halatie bij tegenlichtopnamen, enkele coatingafwijkingen, alleen verkrijgbaar in 36 opnamen, en ontwikkeling volgens standaard C41 proces.

Vereist aangepaste scanparameters voor het printen of digitaliseren vanwege de unieke aard van de emulsie. (Beschikbaar op aanvraag).

Prijs en beschikbaarheid

De Harman Phoenix 200 is verkrijgbaar bij een selectief aantal Harman Photo verkooppunten in Nederland, de adviesverkoopprijs bedraagt € 15,49 inclusief btw.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: