Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

DxO One, 20 megapixel camera voor iPhone

DxO One, 20 megapixel camera voor iPhone

DxO introduceert een nieuw cameraatje voor op de iphone in een handige kleine uitvoering (108 gram/7 cm). Met een kwaliteitslens van f / 1.8, 32mm en een 1-inch 20.2MP CMOS BSI-sensor is deze DxO One in staat beelden met hoge resolutie vast te leggen, zelfs bij zeer weinig licht.

De DxO One is gemaakt van hoogwaardig aluminium en hecht via de Lightning connector aan iPhone of iPad, waardoor het display in een zoeker verandert. De camera zwenkt ca. 60 °, voor varieteit in perspectieven.

foto van iPhone met DxO One, 20 megapixel camera voor iPhone

Via een gratis iOS app kun je de settings van de camera controleren, waaronder diafragma (van f / 1.8 tot f / 11), sluitertijd (van 15s tot 1 / 8000s) en ISO (100-51200). Naast een automatische modus, kan je met de app ook verschillende scènemodi instellen, de snelheid, het diafragma of overschakelen naar de volledig handmatige modus.

Naast de ingebouwde microSD geheugenkaart, kun je foto's of video automatisch opgeslaan op de iOS camera rol, waar ze meteen worden weergegeven op het hoge-resolutie scherm van de iPhone of iPad, en kunnen ze natuurlijk direct worden gedeeld met Facebook, Instagram en Twitter.

foto van tentje op een heide bij nacht met een kind erin
‍Je kunt er zelfs bij maanlicht kristalheldere plaatjes mee schieten en de korte scherptediepte en bokeh van de lens op f / 1.8 is zeer geschikt voor portretfotografie.

De camera bewaart standaard de RAW beelden en gebruikers kunnen bij slechte lichtomstandigheden de beelden schieten in een nieuw SuperRAW formaat, dat vier RAW frames bevat die heel snel na elkaar geschoten zijn. Wanneer de DxO One camera is aangesloten op een Mac of pc, voegt de DxO Connect companion software automatisch de vier beelden samen met behulp van ruimtelijke en temporele ruisonderdrukking.

De prijs van de DxO One komt rond de 500 euro te liggen.

Ook leuk is de Digital Nativez drone voor de iPhone en Android.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: