Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Alpa vakcamera met iPhone als zoeker

Alpa vakcamera met iPhone als zoeker

Een van de duurste camera’s in de markt, de met ultieme precisie gebouwde Alpa, biedt diverse toepassingen waarin de iPhone een rol speelt. Plus een App die ook voor niet-Alpa-gebruikers interessant kan zijn.

Alpa is een al heel lang bestaand fotografisch merk. Ooit bouwden ze originele, zelfs een beetje exotische kleinbeeldreflexen. Nu maakt dit Zwitsers merk starre grootformaatcamera’s onder het motto: things are simple at the top.

Voor 4x5 inch vlakfilm en rolfilm, en inmiddels ook met digitale opties. Normaal zijn ze uitgerust met een optische opsteekzoeker, maar er is nu een houder voor de iPhone ontwikkeld, waarin deze smartphone als zoeker fungeert.

Dat gebeurt met behulp van de eFinder app van Alpa, waarin je opgeeft welk objectief je gebruikt.

Verder kun je de iPhone meteen ook gebruiken als GPS-logger, voor het opslaan van de locatiegegevens bij de opnamen.

De eFinder app is ook te gebruiken voor andere opnameformaten, bijvoorbeeld APS-C, het sensorformaat van de meeste digitale reflexen, en fullframe 24x36 mm.

De app is overigens gebaseerd op de app Viewfinder Pro van Dire Studio’s.

Je kunt de progammaatjes gebruiken om je opnamen te previsualiseren en te bepalen welk objectief/brandpuntsafstand je gaat gebruiken.

De Alpa camera’s worden vaak met groothoeken uitgerust. Omdat de iPhones van zichzelf te weinig groothoek hebben, gaat Alpa optische groothoekadapters voor hun iPhone-houder ontwikkelen.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: