Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Sony FE 24-70mm F2.8 G-Master standaard zoomlens

Sony FE 24-70mm F2.8 G-Master standaard zoomlens

De Sony FE 24-70mm F2.8 GM II is ‘s werelds kleinste en lichtste F2.8 standaard zoomlens binnen de G-Master serie en is uitgerust met Sony’s vernieuwende lenstechnologie. De FE 24-70mm F2.8 GM II biedt content creators de mogelijkheid om scherpe, gedetailleerde beelden vast te leggen, zowel voor foto als video.

De lens biedt hoge resolutie over het gehele beeld, zelfs met een wijde diafragma-opening. Het optisch design bestaat uit vijf asferische elementen, waaronder twee uiterst precieze XA (extreem asferische) elementen.

Dit objectief heeft ook twee ED (extra-low dispersion)-glaselementen plus twee Super ED glaselementen. In combinatie met een nieuw zwevend focusmechanisme controleert de lens effectief chromatische aberratie, astigmatisme en beeldvervorming. Dit garandeert een hoge resolutie bij alle zoominstellingen en diafragma-openingen.

Ook bij opnamen in moeilijke lichtomstandigheden kan de FE 24-70mm F2.8 GM II dankzij antireflectie coating eventuele lichtvlekken en ghosting goed reduceren. Dit objectief creëert een bijna perfect cirkelvormige bokeh, dankzij het optische design en een nieuw ontwikkelde 11-bladige diagfragma-eenheid.

In dit 24-70 mm ontwerp bereikt de lens tevens close-upprestaties met een minimale scherpstelafstand van 21 cm bij 24 mm en 30 cm bij 70 mm, en met een maximale vergroting van 0.32x.

De FE 24-70mm F2.8 GM II levert een betrouwbare scherpstelling dankzij het gebruik van vier originele XD (extreme dynamic) lineaire motoren van Sony. Het objectief is uitgerust met een zwevend focusmechanisme en geavanceerde lensbediening, wat ook bij opnamen van een snel bewegend object van pas komt. Bovendien ondersteunt de lens continue opnamen tot 30 fps voor foto’s en 4K 120p video-opnamen met autofocus.

De lens biedt trackingprestaties met volledige AF, zelfs tijdens het maken van foto’s waarbij het diafragma enkele stops is verkleind. Hierdoor kan de content creator meer scherptediepte gebruiken om bewegende objecten scherp in beeld te houden bij continu opnamen. De AF met trackingprestaties tijdens zoomen is ongeveer twee keer sneller dan bij het vorige lensmodel.

De FE 24-70mm F2.8 GM II past perfect bij Sony’s compacte E-mount-camera’s uit het Alpha-systeem. Dit objectief weegt slechts 695 gram, dat is ongeveer 20% minder dan de originele 24-70 mm F2.8 G Master-lens. De lengte van de lens is met 16 mm verminderd en het totale formaat is ongeveer 18% kleiner.

Een vernieuwd stof- en vochtwerend ontwerp biedt extra betrouwbaarheid voor gebruik in uitdagende omstandigheden. De knoppen en schakelaars zijn voorzien van rubberen pakkingen en de lensbevestiging is afgedicht met een rubberen ring. Het voorste lenselement heeft ook een fluorcoating die water, olie en andere verontreinigingen afstoot. Tegelijkertijd zorgt dit ervoor dat het afvegen van vuildeeltjes en vingerafdrukken eenvoudiger wordt.

De Sony FE 24-70mm F2.8 GM II is vanaf juni verkrijgbaar voor € 2.400,00.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: