Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Canon RF-S 3,9mm F3.5 STM Dual Fisheye objectief

Canon RF-S 3,9mm F3.5 STM Dual Fisheye objectief

De nieuwe RF-S 3,9mm F3.5 STM Dual Fisheye is een APS-C virtual reality (VR) lens die wordt toegevoegd aan het EOS R System, naast de bestaande RF 5,2mm F2.8L DUAL FISHEYE. Met de dubbele, hoogwaardige fisheye-lenzen maak je stereoscopische 3D 180° VR-beelden met een gezichtsveld van 144°, allemaal op een enkele beeldsensor.

Dubbele fisheye-lenzen bevatten twee afzonderlijke lenzen die naast elkaar zijn geplaatst om de “human binocular vision” te simuleren. Elke lens legt een beeld vast vanuit een iets ander perspectief, waardoor er twee aparte beelden ontstaan die overeenkomen met het zicht van het linker- en rechteroog. Dit stereoscopische effect maakt diepteperceptie in VR mogelijk, waardoor de ervaring intenser wordt.

De nieuwe opnamehoek van 144 graden biedt een kleiner gezichtsveld dan VR180-opnamen. Dankzij de grote scherptediepte is het makkelijker voor gebruikers om zich te concentreren op hun onderwerp. Hierdoor is er minder kans dat extra apparatuur zoals verlichting of statieven in beeld kunnen komen.

De scherpstelring kan worden aangepast voor andere functies zoals diafragma of ISO, wat praktische opnameoplossingen biedt en gebruikers helpt zich te focussen op de actie. Deze 3D-lens van Canon heeft een One Shot Autofocus (AF) instelling om het creatieproces te vereenvoudigen.

Het is de eerste Canon-lens buiten de L-serie met hoogwaardige Air Sphere-coating om overstraling en reflecties te verminderen. De lens bevat twee UD-elementen per lens voor scherpe opnamen. Het diafragma van f/3.5 zorgt voor hoogwaardige beelden op verschillende locaties, zowel binnen als buiten.

Deze lens is geschikt voor diverse omgevingen, van slecht verlichte bossen tot fel verlichte stadions. Bovendien heeft deze een filterhouder aan de achterkant voor opschroefbare en gelatinefilters, wat extra creatieve mogelijkheden biedt.

Bij het bekijken van beelden gemaakt met de RF-S 3.9mm F3.5 STM Dual Fisheye in een headset, zorgt de 3D stereoscopische lens voor een realistische ervaring. De kijkhoek van 144 graden levert een natuurlijk, voorwaarts beeld dat gebruik maakt van perifeer zicht om de kijker volledig onder te dompelen. De 60 mm interpupilaire afstand van de lens, vergelijkbaar met het menselijk zicht, biedt een realistisch 3D-effect bij gebruik van een compatibele headset.

Prijs

Deze nieuwe lens komt op de markt tegen een meer toegankelijke prijs dan zijn voorgangers. De Canon RF-S 3.9mm F3.5 STM Dual Fisheye krijgt een verkoopadviesprijs van €1.319,99.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: