Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

De mooiste foto’s met een smartphone

Fotograferen met je smartphone wordt steeds populairder, helemaal nu de nieuwste toestellen steeds betere cameraspecificaties krijgen. Er is veel verschil in kwaliteit tussen bepaalde telefoonmerken. De iPhone staat bekend om zijn prachtige design en vooruitstrevende software, maar focust zich in eerste instantie niet op de meest vooruitstrevende camera. Androidtoestellen zoals de Samsung Galaxy S6 of LG G4 daarentegen hebben een wat mindere uitstraling, maar schieten betere foto’s dan hun concurrentie. Althans, volgens de statistieken. Maar is dat ook zo?

fzwartwi toto van een man en een kind lopend op een heuvel met mooie lucht van wolken

De iPhone 6 is voorzien van een 8-megapixel camera, met een diafragma van f/2.2. De Galaxy S6 en G4 beschikken over een 16-megapixel camera met respectievelijk f/1.9 en f/1.8. Maar hoe zit dat met de ISO-waarde en sluitertijd? Niet geheel onbelangrijke factoren. Bij de meeste smartphones staan deze waarden vast of worden ze automatisch bepaald. Echter diegene die een LG G4 kopen, kunnen overschakelen naar de handmatige modus. Een waardevolle optie voor liefhebbers van fotografie.

foto van man in herfst tuin met hoge hekken en met hoofd van bladeren

In dit artikel een aantal beelden geschoten met diverse smartphones op een rijtje. Kijk en oordeel zelf. Welk toestel schiet volgens jou de mooiste plaatjes?

De twee bovenstaande foto’s zijn geschoten met een iPhone 6. Ze komen uit de 'world gallery op de Applesite. De eerste (zwart-wit) foto is geschoten door Renee M. uit Californië, met de camera app van de iPhone 6 en bewerkt met Instagram en Flickr. De tweede foto is gemaakt door Sawyer K. (Californië) met de standaard camera app en VSCO Cam.

foto van begin waterval met gebergte als vergezicht

Daarnaast melden bronnen van het Chinese bedrijf Feng dat de iPhone 6s uitgerust wordt met een 12-megapixel sensor met RGBW-technologie. Dit betekent dat er een witte pixel wordt toegevoegd aan de huidige RGB sensor die ervoor zorgt dat beelden in het donker verhelderen. Dit gerucht geeft aan dat Apple bezig is met het optimaliseren van de camerafuncties voor een nog betere kwaliteit van foto’s.

foto van man in rots met licht van lantaarn in nacht

De twee onderste foto’s in dit artikel zijn gemaakt met Androidtoestellen. Ze zijn afkomstig van de Facebook accounts van de merknamen. De eerste foto van Garry Norris is gemaakt vanaf de top van de watervallen in de Blue Mountains (Australië), met een Samsung Galaxy Note 4. Met de LG G4, die sinds vrijdag 22 mei te koop is bij T-Mobile, is de laatste foto gemaakt. Het zijn stuk voor stuk prachtige plaatjes.

Gaat jouw voorkeur naar een iPhone of toch naar een Android smartphone?

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: