Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

De Sony krachtpatsers

Op het oog wellicht in een onopvallend jasje, maar aan de binnenkant zijn het heuse krachtpatsers: de Sony fullframe systeemcamera's, de Alpha A7 R II en de Alpha A7 S II. Met succes hebben ze hun voorgangers opgevolgd. 

Uiterlijk zien de R II en de S II er hetzelfde uit, in een behuizing die stof- en spatwater bestendig is. Het verschil zit aan de binnenkant. Hoewel beide toestellen zijn uitgerust met een fullframe sensor, is hier wel het belangrijkste verschil te vinden. De A7S II is voorzien van een 12.2 megapixel sensor en de A7R II heeft een sensor van maar liefst 42 megapixels.

Sony Alpha A7 R II

De Sony A7 R II is enorm verbeterd ten opzichte van de A7 R. Dankzij 399 fase-detectiepunten en 25 contrast-detectiepunten beschik je over een zeer snelle automatische scherpstelling, waarmee je uitstekend onderwerpen kunt volgen. 

Sony Alpha A7 R II
Sony Alpha A7 R II

Met de Sony LA-EA3 en LA-EA4 lensmount adapter kun je Sony A objectieven gebruiken op deze fullframe systeemcamera. Je neemt 4K-video's op met een resolutie van 3840 x 2160 pixels en 24 of 30 beelden per seconde.

Sony Alpha A7 S II

Is ongelofelijk lichtgevoelig, is voorzien van een hoog aantal scherpstelpunten en heeft uitgebreide mogelijkheden voor het opnemen van video's. De A7S II is erg geschikt voor professionele video-opnames, mede dankzij de 120 frames per seconde in Full HD waardoor je een indrukwekkende slow motion kunt creëren. 

Sony Alpha A7 S II
Sony Alpha A7 S II

Verder is de A7 S II uitgerust met S-Log3, ten opzichte van S-Log2 bij zijn voorganger. Hierdoor heb je een veel beter dynamisch bereik wat de professionele nabewerking ten goede komt. Deze systeemcamera presteert nog steeds uitstekend bij weinig licht door de 169 scherpstelpunten en de hoge ISO-gevoeligheid.

Beide toestellen schieten foto's met een snelheid van vijf beelden per seconde en de twee camera's zijn uitgerust met een vijf-assige beeldstabilisatie waardoor alle ongewenste bewegingen worden opgevangen. Dankzij de stille-sluitermodus maak je je plaatjes zonder mensen dat horen. Dat kan in meerdere situaties uitermate goed van pas komen, bijvoorbeeld bij een bruiloft of gewoon op straat.

Conclusie

Dankzij de veel grotere sensor scoort de R II punten voor foto's met een hoge resolutie. Dankzij de cropmodus in 4K-filmen maak je de R II ook prima video's. De Alpha A7 S II onderscheidt zich onder meer met de enorme lichtgevoeligheid, iets betere video's en de slow motion-optie. Bij de S II kun je geen Sony A objectieven gebruiken in tegenstelling tot de R II.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: