Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Leica Q2 | Disney “100 Years of Wonder”, limited editie

Leica Q2 | Disney “100 Years of Wonder”, limited editie

Leica maakt al meer dan een eeuw nauwkeurige optische instrumenten die onze beeldvorming hebben getransformeerd. Deze instrumenten zijn met name ideaal voor creatievelingen, en vooral voor diegenen die met visuele media werken. Daarom is Leica's samenwerking met Walt Disney, die 100 jaar geleden zijn passie voor het maken van tekenfilms ontwikkelde, een perfecte match.

Disney creëerde verfijnde storyboards voor tekenfilms met behulp van camera's en projectoren van Leica (toen Leitz geheten) sinds de allereerste dagen van de animatie. Om de verjaardag van de filmstudio's te vieren, onthullen Disney en Leica nu het goed bewaarde geheim van hun baanbrekende samenwerking - de speciale gelimiteerde editie van de Leica Q2 | Disney "100 Years of Wonder".

Disney bracht een revolutie teweeg in de animatiefilmtechnieken met behulp van de allernieuwste Leica-instrumenten die op dat moment beschikbaar waren. De impact van deze verandering was zo groot dat in die periode een nieuwe term, "Leica Reel", werd bedacht.

"Leica Reels" worden gemaakt door geanimeerde stills op 35 mm-film te projecteren, wat resulteert in een zeer geavanceerd proces waarbij de beelden perfect worden gesynchroniseerd met de soundtrack om een nauwkeurig tempo voor elke sequentie te creëren.

Het ontwerp van de speciale editie van de Leica Q2-camera is geïnspireerd op een modelblad dat in 1937 werd gemaakt door Don Towsley, een bekende animator van de Walt Disney Studio. De bovenplaat van de camera is voorzien van een Mickey Mouse-print en de verpakking bevat een beschermhoes met bijpassende Disney-afbeeldingen en een unieke draagriem.

De Leica Q2 | Disney "100 Years of Wonder" onthult een suggestieve verbeelding direct op het eerste gezicht: het is versierd met een zeer speciaal materiaal dat doet denken aan het overtrekpapier waarop Disney's makers scènes en personages tekenden, wat de camera niet alleen een verfijnde esthetiek geeft, maar ook nog interessanter maakt voor verzamelaars.

Verkrijgbaarheid en prijs

De speciale editie is beperkt tot 500 sets wereldwijd en zal vanaf april 2023 wereldwijd verkrijgbaar zijn bij Leica Store Amsterdam en de Leica Store Lisse. De adviesprijs zal € 6.200 incl. btw bedragen.

Bron: Transcontinenta

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: